Twitter, 1.05 milyar dolarlık mobil reklam platformu MoPub satışını tamamladı

AppLovin'in MAX platformuna entegre olacak MoPub'ın 2023'e kadar yıllık 15 milyar dolar reklam harcaması gerçekleştireceği öngörülüyor.

Twitter, geçtiğimiz kim ayında mobil reklam platformu MoPub‘ı 1.05 milyar dolar nakit karşılığında AppLovin‘e sattığını açıklamıştı. Anlaşma ilk olarak Ekim 2021’de Twitter’ın 2023 yılına kadar gelirini ikiye katlayarak 7.5 milyar dolar gelire ulaşma planını açıklamasının ardından duyurulmuştu. Satın almanın 2022’nin başlarında tamamlanması bekleniyordu. İki şirket arasındaki anlaşma bugün kesin olarak tamamlandı.

AppLovin, son 10 yıldır, MAX ve AppDiscovery dahil olmak üzere mobil uygulama geliştiricilerinin işlerini büyütmelerine yardımcı olacak araçlar geliştiren mobil oyun ve pazarlama üreticisidir. MoPub’ın temel özellikleriyle birlikte MAX, büyümeyi daha da hızlandıracak ve uygulama yayıncıları için verimliliği artırırken reklamverenlere genişletilmiş erişim ve pazar açısından verimli fiyatlandırma sağlayacak. Birleşik platformun 2023 yılına kadar yıllık 15 milyar dolardan fazla reklamveren harcamasını işlemesi bekleniyor.

MoPub, Twitter’ın 2020’de yıllık yaklaşık 188 milyon dolar gelir elde etmesine yardımcı olmuştu. Ancak şirket, hızlandırılmış ürün geliştirme sayesinde işinin diğer alanlarını geliştirmede artık daha fazla potansiyel görüyor. Spesifik olarak kaynaklarını performansa dayalı reklamlara, KOBİ’lere ve ticarete yönlendirdiğini söyleyen Twitter, sahip olduğu ve işlettiği ürünlerin geliştirilmesini ilerletmeyi planlıyor.

Eski Twitter CEO’su Jack Dorsey, Ekim 2021’de yaptığı açıklamada, satın alma işleminin Twitter’ın uzun vadeli büyüme için konumlandıran ve kamuya açık sohbete en iyi şekilde hizmet eden temel ürünlere yatırım yapma yeteneğini hızlandırdığını söylemişti.

AppLovin’in Kurucu Ortağı ve CEO’su Adam Foroughi, bu birleşik platformun gücünün günümüz pazarında benzersiz olacağına inandığını söyledi.

Güncel İçerikler