Apple, 3 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşan ilk şirket oldu

Apple hisseleri son birkaç haftadır rekor seviyelerde işlem görüyor. Apple bugün, dört yıldan kısa bir sürede değerlemesini üçe katlayarak 3 trilyon dolarlık bir piyasa değeri ile yeni bir dönüm noktasına ulaştı.

Apple, 2 Ağustos 2018’de gün içi işlemler sırasında 1 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşan ilk halka açık ABD şirketi olmuştu. İki yıl sonra, 19 Ağustos 2020’de 2 trilyon dolarlık bir değerlemeye ulaşmıştı. Apple, 2022’nin ilk pazartesi günündeki gün içi işlemlerde 3 trilyon dolarlık bir piyasa değerine ulaşarak yeni bir dönüm noktasına imza attı. Şirket için önemli bir seviyeyi ifade eden bu gelişme her ne kadar sembolik gibi gözükse de, yatırımcıların Apple hissesi ve büyüme kabiliyeti konusunda ne kadar emin olduklarını gösteriyor.

Apple, geçtiğimiz ekim ayında 2021 dördüncü çeyrek gelir verilerini açıklamıştı. Verilerde, şirketin tüm ürün kategorilerinde yıllık büyüme gösterdiği ve gelirini 2020 yılına göre %29 artırdığı görülmüştü. iPhone, şirketin hala en büyük satış ürünü olsa da, Apple’ın hizmetleri yıldan yıla %25,6 büyüdü ve dördüncü çeyrek boyunca şirkete 18 milyar dolardan fazla gelir sağladı.

25 Eylül 2021’de sona eren 2021 mali yılı dördüncü çeyreğine ilişkin mali sonuçlarına göre Apple, 83.4 milyar dolarlık bir gelir rekoru bildirmişti. 2021 yılında Apple, M1 destekli Mac serisi ve iPhone 13 serisi dahil olmak üzere şimdiye kadarki en güçlü ürünlerini piyasaya sürdü. 2022’ye 3 trilyon piyasa değeri ile güçlü adımlarla başlayan şirketin değerlemesi kısa bir süre sonra rekor seviyenin altına düştü.

Güncel İçerikler