Yeni AirPods Pro’nun daha iyi kayıpsız ses deneyimi sunması ve ses çıkarabilen şarj kutusu ile geleceği söyleniyor

Apple'ın ikinci nesil AirPods Pro'yu 2022 sonunda gerçekleştireceği bir etkinlik ile duyurabilir. Daha iyi bir kayıpsız ses deneyimi sunması beklenen ürünün şarj kutusunun da artık ses çıkararak bulunabilir olacağı söyleniyor.

Teknoloji devi Apple, yeni ürün ve hizmetlerini paylaşmaya devam ediyor. 2022 senesi için Apple analistleri tarafından Apple’ın pek çok ürün duyurması bekleniyor. Bu beklentilerden bir tanesi de yeni AirPods Pro. Henüz sadece tek nesil olarak karşımıza çıkan AirPods Pro, yeni nesli ile daha iyi bir kayıpsız ses deneyimi sunan Apple Lossless Audio Codec’ini (ALAC) destekleyemesi ve kutusunun ses çıkarabilerek “Bul” uygulaması ile rahatça bulunabilir olması bekleniyor.

Hali hazırdaki AirPods ve Apple Music verileri incelendiğinde Apple, orijinal ses dosyalarındaki sesi, kayıplı bir ses sıkıştırma biçimi olan Advanced Audio Codec’i (AAC) tercih ediyor. Bu durumu tercih etmesinin nedeni olarak da cihazların Bluetooth’u kullanıyor olması. Bluetooth, şu an için maalesef ki en yüksek Advanced Audio Codec’ini (AAC) destekliyor.

Sınırlı bir kayıpsız ses deneyimi yerine gerçekten kayıpsız ses deneyimi yaşatması beklenen Apple’ın cihazlar arası iletişimi nasıl kuracağı ise merak konusu. Ayrıca kayıpsız ses deneyiminin bazı ana dezavantajları olduğunu da hatırlatalım. Bunlardan bazılarına örnek olarak depolama alanlarını fazla kaplaması ve mobil veri akışını fazlasıyla kullanması olarak gösterilebilir.

Apple analisti Ming-Chi Kuo’nun bir diğer açıklaması ise AirPods Pro’nun şarj kutu hakkında. Yatırımcılara gönderdiği bu belgede, AirPods Pro’nun kutusunu kaybeden ve bulamayan pek çok insan olduğu söz ediliyor. Apple’ın 2022 yılı içerisinde bu şarj kutularına bir hoparlör koyulabileceği ve insanların daha kolay bulabilmesini sağlaması bekleniyor.

Apple’ın AirPods’ları tanıttığı tarihler incelendiğinde yeni AirPods Pro’nun 2022 yılının dördüncü çeyreğinde kullanıcıları karşılaması bekleniyor. Geçmiş AirPods Pro sürümünün 2019 senesinde çıktığını düşünürsek 2022 sonuna kadar 1. nesil AirPods Pro ve 2. nesil AirPods’un satıştan kalkması da muhtemel.

Güncel İçerikler