Gıda perakendecileri ve yerel tedarikçiler için iletişimi kolaylaştıran girişim: Hier Foods

Hier Foods, yerel tedarikçiler ve gıda perakendecilerine kolay bir altyapı sağlayarak tedarik zinciri sorunlarını en aza indirmeye yardımcı oluyor.

Berlin merkezli Hier Foods, gıda perakendecileri ve yerel tedarikçiler arasındaki tedarik zinciri sorunlarını ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Hier Foods kurucuları Lara Hämmerle ve Mark Jäger, dijitalleşme ile birlikte değişen gıda sektörünün tedarik zincirini de etkisi altına aldığını fark ettiler. Dijitalleşen dünya buna yalnızca tüketicilerin değil, yetiştiriciler ve tedarikçilerin de ayak uydurmasını bekliyor. Ancak, Hämmerle ve Jäger’e göre çok sayıda tedarikçi oyunun gerisinde kalıyor ve bu da verimsiz iletişimlere ve gecikmeli operasyonlara sebep oluyor.

İkili, mevcut sistem içinde kolay bir altyapı sağlayarak her iki tarafı da birbirine bağlayan Hier Foods’u geliştirdi. Girişim, çok sayıda entegrasyon ile hem satıcılar, hem de tedarikçiler için kullanımı kolay bu altyapı ile sorunsuz bir iletişim hizmeti sunuyor. Böylece, her iki taraf sorunsuz bir şekilde iletişime geçebilirken satın alma ve satış yapma eylemleri kolaylaşmış oluyor. Tüm yerel tedarikçiler, dijital ürün ve fiyat güncellemeleri, siparişler, sevk tavsiyesi ve faturalar ile direkt olarak kendi sistemleri aracılığıyla ilgilenebiliyorlar.

Hier Foods yerel uygulaması ile sipariş vermek ve almak kolaylaşıyor. Böylece, işletme sahipleri tüm yerel tedarikçileriyle hızla iletişim kurabiliyor. Uygulamanın yönetim aracı, tam olarak neyin, kim tarafından ve ne zaman sipariş edildiğini gösterir, böylece satın alma işlemleri her zaman net kalır.

Hier Foods, geçtiğimiz ay ABD merkezli Collaborative Fund tarafından yönetilen başlangıç turunda 7 milyon euro yatırım aldığını duyurmuştu. Şirket, yeni finansmanı işe alım yaparak ekibini büyütmek ve Avrupa genelinde operasyonlarını genişletmek için kullanmayı planlıyor.

Güncel İçerikler