TuSimple, halka açık yollarda ilk sürücüsüz yolculuğunu başarıyla tamamladı

Otonom kamyonlar geliştiren TuSimple, halka açık Arizona yollarında gerçekleştirdiği ilk sürücüsüz kamyon yolculuğunu başarıyla tamamladı.

Otonom sürüş teknolojisi şirketi TuSimple, Arizona eyaletindeki halka açık yollarda gerçekleşen ilk sürücüsüz yolculuğunu başarıyla tamamladığını duyurdu. 22 Aralık’ta gerçekleşen sürüş toplamda 1 saat 20 dakika sürdü.

TuSimple Otonom Sürüş Sistemi (ADS), Tuscon, Arizona’daki bir demiryolu ile Phoenix’teki bir dağıtım merkezi arasındaki cadde ve otoyollar boyunca 80 millik yolun %100’ünü sürücüsüz gerçekleştirdi. Şirket için bir dönüm noktası olan sürüş hakkında TuSimple Başkanı ve CEO’su Cheng Lu bazı açıklamalarda bulundu. Cheng Lu, şirketin teknolojisini 2024 yılına kadar otonom kamyonlarla geliştirmeye odaklanacaklarını belirtti.

TuSimple tarafından aktarılan detaylara göre, TuSimple’ın Otonom Sürüş Sistemi yolculuk boyunca diğer sürücülerle etkileşime girdi. Sokaklarda, trafik sinyallerinde, rampalarda, acil durum şerit araçlarında ve otoyol şerit değişikliklerinde başarılı bir şekilde gezindi. 1 saat 20 dakika süren yolculuk 2022’ye kadar devam edecek olan süregelen bir test programının parçası olarak değerlendirildi.

TuSimple’ın “Driver Out” pilot programı, halka açık yollarda güvenli sürüşler sağlamak hedefiyle L4 otonom yarı kamyon geliştirmek için 1,5 yıllık çalışmanın doruk noktası olarak tanımlanabilir.

Şirketin açıklamasına göre test sürüşü, Arizona Ulaştırma Bakanlığı ve kolluk kuvvetleri ile yakın işbirliği içinde gerçekleştirildi. Kamu güvenliğini sağlamak amacıyla ve herhangi bir soruna müdahale etmesi açısından 5 mil geride hareket eden bir TuSimple araştırma aracı test sürüşünde yer aldı.

San Francisco merkezli TuSimple, 2015 yılında kuruldu ve kısa sürede hızla büyüdü. Şirket, Ağustos 2021’de tedarik zinciri, özel ulaşım ve filo yönetiminde lider Ryder Inc. ile ortaklık kurduğunu açıklamıştı. 50’den fazla sürücüsüz kamyondan oluşan bir filoya sahip olan TuSimple, yapay zeka teknolojisi aracılığıyla 4 trilyon dolarlık küresel kamyon taşımacılığı endüstrisini dönüştürmeyi hedefliyor.

Güncel İçerikler