TuSimple ve Ryder, sürücüsüz kamyon taşımacılığını genişletmek için ortaklık kuruyor

TuSimple, sürücüsüz nakliye operasyonlarını desteklemek için Amerikan nakliye ve lojistik şirketi Ryder ile ortaklık kuruyor.

Otonom sürüş teknolojisi şirketi TuSimple ve tedarik zinciri, özel ulaşım ve filo yönetiminde lider Ryder Inc., ortaklık yoluna gidiyor. Geçtiğimiz hafta açıklanan ortaklığa göre, ABD’nin güneyinde bulunan Ryder filo bakım tesisleri, TuSimple’ın sürücüsüz nakliye ağı için terminal görevi görecek.

Yapılan açıklamada, TuSimple’ın nakliye ağı için terminal görevi görecek Ryder tesislerini belirlemek için şirketlerin birlikte çalışacağına yer verildi. Bu ortaklık, TuSimple’ın ABD’de sürücüsüz nakliye operasyonlarını destekleyecek bir yük ağı kurma planı olarak değerlendirilebilir.

TuSimple’ın filosu, 50’nin üzerinde sürücüsüz kamyon, dijital haritalı rotalar, yük terminalleri ve müşterilerin otonom kamyon operasyonlarını izleyip gönderilerini tam zamanlı olarak takip etmesine olanak tanıyan dört parçalı bir sistemden oluşuyor.

Bu filo, ABD’nin New Mexico, Arizona ve Texas eyaletlerindeki müşterileri için yük taşımacılığı yapıyor. Şirket, bu yıl içerisinde Phoenix, Arizona ve Orlando, Florida arasında yük taşıyarak operasyonlarını doğu kıyısına genişletmeyi hedefliyor.

Güvenli tesisler olan terminaller, otonom sürüşlerin başlangıç ve bitiş noktası olarak hizmet verirler. Birçok ağır hizmet kamyonu ve dorseler her gün bu tesislere gelip gider. Ryder’ın mevcut yük taşımacılığı terminallerinden faydalanacak olan TuSimple, yeni tesisler inşa etmesine gerek kalmadan ülke çapında hızla büyüyebilir.

Başlangıçta ortaklığın Ryder’ın Güney ABD’deki tesislerine odaklanacağı belirtilse de, Ryder’ın ülke çapındaki 500’den fazla bakım tesisinden oluşan ağıyla, ortaklığın büyüme potansiyelinin olduğu vurgulandı.

Ryder CMO’su Karen Jones, “Bu ortaklıkla, Ryder’ın otonom kamyonların hizmetinde lider olmak için konumlandığına inanıyoruz” açıklamasında bulundu. Jones, TuSimple ile ortaklığın otonom operasyonların pazara daha hızlı getirilmesine ve Ryder’ın yeni gelir akışlarına erişimini sağlayacağını belirtti.

Güncel İçerikler