Tarım sektörüne yapay zeka tabanlı çözümler üreten Bridgesoft, 1 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Bridgesoft, ilk yatırımını Ekim 2021’de 1 milyon dolar değerleme ile MVP çıkarmak üzere Actonn’dan aldı.

Tarım sektöründe yapay zeka (AI) tabanlı çözümler üreten yerli girişim Bridgesoft, 1 milyon dolar değerleme üzerinden Actonn‘dan yatırım aldı

Actonn, HAE – Harvard Alumni Entrepreneurs’ü girişimcilere networking ve yatırım fırsatı sunmak amacıyla Türkiye’ye getiren platformdur. Actonn, yapay zeka ve makine öğrenimi alanında çalışmalar yapan firmalarla uluslararası alanda iş birliği yürütmekle birlikte, Türkiye’de Harvard Alumni Entrepreneurs liderlerini de girişimcilik ekosistemine adapte etmiş bir kuruluştur.

Bridgesoft, görüntü işleme ve derin öğrenme teknolojileri ile geliştirdiği donanımları zirai ekipmanlara entegre eden ve operasyonel verimliliği artıran ürünler üreten bir girişimdir. Bu hususta, 2021 itibariyle girişimin ilk akıllı tarım projesi olan yapay zeka destekli zirai ilaçlama makinesinin (Smart SprayeX) MVP’si tamamlanmıştır.

Smart SprayeX, tarlada rekolteyi düşüren yabani otların ilaçlanması sırasında yabani otu yapay zeka ile tespit ederek ilacı sadece ota püskürten bir ilaçlama sistemidir. Bu püskürtme yöntemi ile yabani ot ilacından her ilaçlama döneminde %70 ile %90 arası tasarruf sağlanmaktadır. Tarla ürünlerinde, tasarruf ve maliyet düşüşünün yanı sıra hedefli püskürtme yapıldığından mahsüldeki ve topraktaki ilaç kalıntısı da minimum düzeyde olmaktadır. Bu sayede, tarladan soframıza gelen gıdalardaki kimyasal miktarını azaltılıp daha kaliteli ve sağlıklı tarım ürünlerine erişimi kolaylaştırır.

Smart SprayeX ürünü, Tesla otomobillerde kullanılan teknolojiyi içeren NVIDIA Jetson gömülü bilgisayarları ile geliştirilmektedir. Bu doğrultuda, ana kart, sıvı sistemi, gömülü gerçek zamanlı yazılım ve yapay zeka modelleri gibi modüller tamamiyle girişim tarafından geliştirilmiştir. Bu geliştirmeler ile girişim, derin öğrenme ve gömülü sistemleri bir araya getiren çözümler üzerinde eşsiz bir know-how edinmiştir.

Bridgesoft şirketi, Berkay Koçak tarafından 2020 Ekim ayında TÜBİTAK 1512 desteği ile kurulmuştur. 2021 yılı boyunca odağını kaybetmeden destek kapsamında olan yapay zeka destekli zirai ilaçlama makinesi ar&ge’sini gerçekleştirmiştir. Bu süreçte ayrıca, ürün pazar uyumu, müşteri ve tedarikçi, finansman ve yatırımcı görüşmeleri de gerçekleştirmiş olup, ülke genelinde 12 tarım fuarına katılım ve beraber 200’e yakın tarım paydaşı ile temasta bulunmuştur.

Bridgesoft, mevcut yatırımı MVP geliştirmeleri için almış olup saha testlerinin ardından 2022’nin ilk çeyreği içerisinde ticarileşme aşaması için yatırım turunu çıkmayı planlamaktadır. Çalışmalarını Gebze Teknik Üniversitesi Teknoparkında sürdürüren Bridgesoft, 2022 yol haritasında öncelikle Smart SprayeX ürününü ticarileştirmeyi ve ardından ön talep toplamayı hedeflemektedir.

Güncel İçerikler