Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi’nin 2021 yılı SahneXL etkinliğinde sunum yapan girişimler

Üretime ve topluma fayda sağlayan yenilikçi ve inovatif fikirlerin hayata geçirilmesi için İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından kurulan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM), ekosisteme hareketlilik getirmeye devam ediyor.

Pandemi sonrasında online olarak gerçekleştirilen Sahne XL etkinliği, BTM’nin Fulya’daki yerleşkesinde bu kez hibrit olarak gerçekleştirildi. Geleceği Dönüş ana teması ile gerçekleştirilen etkinlik fiziki katılımın yanı sıra online platformlardan da canlı olarak izlenebildi.

SahneXL’da sunum yapan girişimler:

Skillflit: Etkin beceri geliştirmeyi kolaylaştıran, yeteneklerin proje bazlı beceri haritalarını/taksonomisini oluşturup beceri boşluklarını takip ederek bir beceri geliştirme altyapısı sunan, yazılım çözümü.

MedicaUroSim: MedicaUroSim simülatörü yazılım ve donanım ile birlikte gerçek hasta senaryolarını kullanarak endoskopik prosedürlerin oyunlaştırılmış ve fiziki simülatörler ile geliştirilmiş hali.

Sporlondo: Spor eğitmenleri ve spor akademileri için sunduğu web site ve mobil uygulama alt yapısında online eğitim ve e-ticaret imkanı sağlar.

Bullbeez: Bullbeez, girişim ekosisteminin sanal dijital platformu.

Arventek: Arventek tarafından tasarlanıp geliştirilen VTOL türündeki otonom İnsansız Hava Aracı, coğrafi görsel verileri yakalayabilir, Yapay Zeka Destekli Platform ile elde edilen görüntüler fotogrametrik analiz yapabilir, 3 boyutlu dijital ikize dönüştürüp, iş zekasına raporlarına çevirebilir ve endüstrilerin iş süreçlerini otomatikleştirebilir.

Jetermo: İçmek istediğiniz yerde ve zamanda 3 saniyede taze kahve hazırlayabilen yeni nesil kahve termosu Jetermo ile gün boyunca sıcak ve taze kahveniz yanınızda.

Bimmade: Endüstrisinin profesyonellerine üretken olmalarını sağlamak için dijital ürün bilgileri ve tasarım alternatifi sağlarken, üreticilere ise sektör ihtiyaçlarını anlama ve analiz etme fırsatı verir.

MOVE ON: Yapay zeka tabanlı tarım teknolojileri mottosuyla traktörler için otonom sürüş kiti ve robotik hasat ürünleri geliştirmektedir.

BiBip: Yüzde 100 elektrikli 2-3 kişilik kapalı kabinli araçların paylaşımlı olarak kullanılabildiği bir platform.

LetWOM: Tüm hobiler, ilgi alanları ve ihtiyaçlar için aylık abonelik kutusuna ev sahipliği yapan bir e- ticaret pazar yeri.

Technomind: İleri teknoloji ve yaklaşımlarla yenilikçi hizmet ve ürün çözümleri sunmak üzere araştırma ve geliştirme şirketi.

Cyou Live: Tüm dünyadan yetişkinlere popüler iş gücü yetenekleri ve meslek edindirme odaklı, sosyal ağ gibi çalışan küresel bir uzaktan öğrenme uygulaması.

Mobil Mekan: Müşteri ve mekan arasındaki iletişim sürecini dijitalleştiren ve teması en aza indiren dijital çözüm uygulaması.

Yancep: Bireylerin herhangi bir finansal bilgiye veya analize ihtiyaç duymadan hedeflerine ve risk tercihlerine göre modellenmiş portföylere yatırım yapabildiği bir birikim ve yatırım uygulaması.

Halısahavar: Halı saha organizasyonlarında yaşanan; oyuncu bulma, rakip arama, saha randevusu alma, maça katılma ve müşteri bulma problemlerine dijital bir çözüm sunuyor.

Medicurism: Uluslararası hastaların dünya çapındaki en iyi doktora uygun ücretle ulaşmasını kolaylaştırmak için kurulmuş ve sağlık turizmi kuruluşlarını listeleyerek hasta doktor arasında iletişimi kolaylaştırmayı amaçlayan yenilikçi sağlık teknolojisi “startup”ı.

Güncel İçerikler