T-Mobile, 2021’de 21 milyar dolandırıcılık çağrısını engellediğini açıkladı

Dünyanın en büyük GSM operatörlerinden biri olan T-Mobile, 2021 yılına ait Dolandırıcılık ve Robocall Raporu'nu yayınlayarak bu yıl 21 milyar dolandırıcılık çağrısını engellediğini açıkladı.

Tüm dünyada büyük bir sorun haline gelen dolandırıcılık çağrıları, dünyanın en büyük GSM operatörlerinden biri olan T-Mobile‘ın 2021 yılında odak noktası oldu. Şirket, hafta başında yaptığı bir açıklamada, bu yıl toplamda 21 milyar dolandırıcılık çağrısını engellediğini açıkladı.

Geçtiğimiz yaz aylarında bir siber saldırının kurbanı olan ve 47 milyon müşterisinin verilerinin çalındığını doğrulayan operatör şirketi, 1 Ocak 2021 ve 14 Aralık 2021 arasını kapsayan bir rapor yayınladı. T-Mobile Dolandırıcılık ve Robocall Raporu’ndan alınan verilere göre, dolandırıcılık çağrıları 2021 yılında rekor seviyelere ulaştı. Çağrıların en düşük olduğu periyot ocak ayı iken, yıl boyunca dolandırıcılık çağrılarında artış görüldü.

Şirket, her hafta ortalama 425 milyon çağrıya ulaşan girişimlerle 2021’de dolandırıcılık çağrı trafiğinin iki katından fazla arttığını söyledi. Şirketin aktardığı verilere göre 2021’de gerçekleşen dolandırıcılık girişimlerinde 2020’ye göre %116’nın üzerinde bir artış görüldü.

Raporda aktarılan bilgilere göre, bu yıl dolandırıcılık hacminin %51’inden fazlası sahte araç garantileriyle ilgiliydi. Diğer dolandırıcılık girişimleri arasında kablosuz hizmet sağlayıcısı, araba sigortası şirketi veya paket teslimatı gibi alanlar karşımıza çıkıyor. Şirketin paylaştığı rapordaki ilgi çeken noktalardan biri ise hafta sonları ve tatil zamanlarında dolandırıcılık çağrılarının sayılarında düşüş görülmesi oldu. Yılın en düşük dolandırıcılık çağrıları 4 Nisan (Paskalya) günü gerçekleşti.

T-Mobile ayrıca, Scam Shield hizmeti aracılığıyla Aralık 2021’e kadar T-Mobile müşterileri için 21 milyardan fazla (saniyede 700’den fazla çağrı) çağrıyı engellediğini açıkladı. 2020’de başlatılan Scam Shield uygulaması, şirketin her bir müşterisini korumaya yardımcı olan ilk büyük kablosuz sağlayıcıdır. Scam Shield, müşterilerin 7/24 gerçek zamanlı olarak korunmasına yardımcı olmak için T-Mobile’ın güçlü ağından yararlanıyor.

Güncel İçerikler