T-Mobile, siber saldırıya uğradığını ve 47 milyon müşterisinin verilerinin çalındığını doğruladı

ABD'nin en büyük operatör şirketlerinden olan T-Mobile, 47,8 milyon kullanıcının verilerinin çalındığını doğruladı.

Dünyanın en büyük GSM operatörlerinden T-Mobile, bu haftanın başında siber saldırıya uğradığını duyurmuştu. Şirket, 47,8 milyon kullanıcısının verilerinin çalındığını doğruladı.

Geçtiğimiz günlerde bir hacker, çevrimiçi bir forumda ABD’deki 100 milyon kullanıcının müşteri hesap adları, telefon numaraları ve hesaptaki telefonların IMEI numaralarını içeren verilerini satışa çıkarmıştı. Bu verilerin bir kısmının T-Mobile kullanıcılarına ait olduğu iddia edilmişti, ancak şirket günlerdir bir açıklama yapmayarak sessizliğini korudu. T-Mobile, verilerine yetkisiz kişiler tarafından erişildiğini doğrulayarak geçtiğimiz gün sessizliğini bozdu.

100 milyondan fazla kullanıcısı olan T-Mobile, sunucusuna yasadışı bir şekilde giriş yapmak için kullanılan erişim noktasını belirleyip derhal kapattığını belirtmişti. Ön analizinin ardından yapılan açıklamada 7,8 milyon mevcut faturalı müşterisinin bilgilerine erişildiğini ve müşterilerin ad-soyadları, sosyal güvenlik numaraları, doğum tarihleri ve ehliyet bilgilerinin ihlal edildiğini belirtti. Açıklamaya göre 47,8 milyon eski ve potansiyel T-Mobile müşterisine ait verilere de erişildi.

T-Mobile, hiçbir telefon numarası, hesap numarası, PIN, şifre veya herhangi bir finansal bilginin ele geçirildiğine dair bir kanıt bulunmadığını söyledi. Ancak şirket, yaklaşık 850.000 aktif T-Mobile müşteri adının, telefon numarasının ve hesap PIN’inin ihlal edildiğini ve ifşa edildiği konusunda müşterilerini uyardı. Bu müşterilerin PIN’lerini derhal sıfırladığını söyleyen T-Mobile, hesaplarını SIM değiştirme saldırılarından koruyan hesap PIN’lerini değiştirmelerini faturalı müşterilerine tavsiye ediyor.

Şirket, soruşturmanın devam ettiğini söylerken, T-Mobile müşterilerinin bilgi alabilecekleri ve şifrelerini değiştirebilecekleri kısayolların bulunduğu bir sayfa paylaştı ve McAfee’den iki yıllık ücretsiz kimlik koruma hizmetini kullanıcılarına sundu. Bu yılın ocak ayında da benzer bir durumla karşılaşan T-Mobile, bugüne kadar beş kez siber saldırı ile gündeme geldi.

Güncel İçerikler