Hyundai, her şeyi taşımak için tasarladığı MobED adlı robotunu duyurdu

Otomobil üreticisi Hyundai, MobED adını verdiği mobilite platformunu duyurdu. Şirket, bu robot sayesinde her şeyi taşımanın çok daha kolay hale geleceğini söylüyor.

Güney Kore merkezli otomotiv markası Hyundai, yeni ürünlerini kullanıcılar ile paylaşmaya devam ediyor. Şirket, geçtiğimiz gün yaptığı bir açıklama ile Mobil Eksantrik Droid olarak adlandırılan MobED robotunu tanıttı. Manevra yeteneği ile dikkat çeken bu robot, istenilen her şeyi taşıyabilme özelliği ile öne çıkıyor.

Hyundai’nin yeni robot tasarımı olan MobED, sürüldüğü ortamdan bağımsız bir şekilde kullanıcılara sabit bir platform oluşturan güçlü bir robot. Sürüşün yapıldığı ortamdaki karşılaştığı durumlara özel manevra geliştirebilen robot, ortama uyumlu olarak daha hızlı veya yavaş hareket edebiliyor.

3 farklı motordan gücünü olan cihazın bağımsız olarak kontrol edilebilen 12 inçlik pnömatik 4 tekerleği bulunuyor. Ek olarak bu MobED’in tekerlekleri, ortamdaki yüksekliklere göre değişiklik gösteren süspansiyonlar ile de destekleniyor. Cihazın fiziksel boyutlarını inceleyecek olursak ise 67 cm uzunluğunun, 60 cm genişliğinin ve 30 cm yüksekliğinin olduğu görünüyor.

50 kilogram ağırlığa sahip olan yapı, maksimim 30 km/s ile gidebiliyor. 2 kWh pil kapasitesinin bulunduğu ürün, tek şarj ile 4 saatlik sürüş deneyimi sunuyor. Bacak aralığının genişlemesi ile daha hızlı ve daha güvenli sürüş deneyimi sunan cihazın en geniş aralığı 65 cm, en dar aralığı ise 45 cm olarak karşımıza çıkıyor.

Şirket tarafından yapılan basın açıklamasında şu cümleler kullanılıyor: “MobED, platformun geliştirilmesinden sonra yaşlılar veya engelliler için bir mobilite cihazı olarak kullanılabilir. Ayrıca bebek arabası veya eğlence aracı olarak da kullanılabilir.

Birçok alanda yer alabilecek MobED’in ilk gösterimi, Ocak ayında gerçekleştirilecek CES2022’de yapılacak. Fuarda farklı kullanım alanlarının gösterilmesi beklenirken, duyuru videosunda yer alan içecek servisi, hareketli TV ve benzeri şekillerde yine CES2022’de yer alması bekleniyor.

Güncel İçerikler