Apple, iPad üzerinden App Store için uygulama geliştirebilmenizi sağlayan yeni Swift Playgrounds sürümünü yayınladı

Apple, App Store entegrasyonu sayesinde Mac'e ihtiyaç duymadan uygulama geliştebilmenizi sağlayacak Swift Playgrounds 4'ü yayınladı.

Teknoloji devi Apple, kullanıcıları için oluşturduğu yeni sürüm ve hizmetlerini duyurmaya devam ediyor. Yazılımcılara oldukça önem veren Apple, Xcode ve Swift Playgrounds programlarını sürekli olarak güncelleyerek yazılımcıların işlerini kolaylaştırmayı hedefliyor. WWDC21 ile yazılımcıları sevindiren Apple, yayınlayacağı bir Swift Playgrounds sürümü sayesinde App Store’a uygulama atabilmenizi sağlayacağını belirtmişti.

iOS 15.2 ve iPadOS 15.2 sürümlerinin yayınlanması ile yayınlanan yeni Swift Playgrounds güncellemesi sayesinde yazılımcılar, bir Mac aygıtına sahip olmadan App Store’a uygulama geliştirebiliyorlar. iPhone ve iPad için doğrudan iPad üzerinden uygulama geliştirebiliyor olmak, yazılımcıları bir Mac almak veya taşımak konusunda olacağa benziyor.

Gerçek zamanlı uygulama önizlemesi sunan yeni Playgrounds, oldukça hızlı çalışıyor. Mac üzerinde yer alan Xcode uygulaması ile karşılaştırdığında inanılmaz bir fark yaşatan Swift Playgrounds, SwiftUI yazılım dilindeki değişiklikleri saniyeler içerisinde ekrana yansıtabiliyor.

Ek olarak App Store Connect entegrasyonu sayesinde kodlanan uygulamalar anlık olarak Apple’a gönderilerek App Store’a yüklenebiliyor. Ayrıca Apple, basit uygulama ikonları tasarlayabilmeniz için de bir tasarım aracını uygulamanın içerine yerleştirmişe benziyor.

Öğrencilerin kullanımı için de faydalı olabilecek bu uygulama için Apple, her yıl WWDC konferansı için dünyanın her yerinden farklı öğrencilere burs da vermekte. Geçtiğimiz senelerde sadece Xcode kabul ederken Apple, 2 senedir Swift Playgrounds ile geliştirilen projelere öncelik vermekte.

Güncellemede öne çıkan özellikleri sıralamak gerekirse:

  1. SwiftUI ile doğrudan iPhone ve iPad uygulamaları geliştirebilme
  2. App Store Connect ile entegrasyon
  3. Uygulama Önizlemesi
  4. Akıllı kod yazma önerileri
  5. Uygulama Projeleri ile projeyi Xcode’a taşıma imkanı
  6. UIKit desteği
  7. Kolay dosya arama
  8. Githup SPM desteği

Güncelleme test edildiğinde henüz pek bir hata gözlenmese de profesyonel yazılımcılar için henüz bazı desteklerin yer almadığını belirtmek mümkün.

Güncel İçerikler