2020 yılının ilk aylarında 6 milyon dolar değerleme ile yatırım alan TransferChain, 2021 yılının son çeyreğinde platformda yapılan geliştirmeler ve güncellemeleri takiben 10 milyon dolar değerlemeye ulaştı.
Dijital veri yönetiminin ortaya çıkmasından bu yana; “merkezi veri yönetimi” yaşanan sorunların kaynaklarından biri olarak tanımlanıyor. TransferChain ise blokzincir tabanlı dağıtık mimarisi sayesinde gizli ve güvenli veri yönetimini mümkün kılıyor.
TransferChain; veri depolama ve transferinin yanı sıra mesajlaşma da dahil olmak üzere veri alışverişinin gizli ve güvenli gerçekleştirilmesini sağlayan birden fazla ürün sunuyor. Verilerin dağıtık bir şekilde saklandığı platform, kullanıcılara alışılagelmiş bulut depolama yöntemlerinden farklı bir çözüm ile öne çıkıyor.
Merkeziyetsiz yaklaşımı ve özgün yazılım mimarisi sayesinde; saklanan dosyalara, transfer edilen veri ve mesajlara gönderici ve alıcı dışında TransferChain dahil kimse ulaşamıyor.
Yakın zamanda son kullanıcıların deneyimine de açılacak olan TransferChain halihazırda 30’dan fazla kurumsal şirkette aktif olarak kullanılıyor. Servislerini öncelikli olarak KOBİ ve kurumsal şirketlerin deneyimine sunan platform, 2022 yılında Türkiye’de yedekleme hizmeti olan dağıtık yedekleme sistemi (backup manager) ile daha fazla kurumsal şirketin verilerini güvence altına almayı ve şirketleri fidye yazılıma (ransomware) karşı korumayı hedefliyor.