Instagram, ana sayfadaki kronolojik akış seçeneğini kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor

Instagram, hali hazırda kullanımda olan ana sayfa akışına ek olarak kronolojik sistemle çalışan bir akış getireceğini dile getirdi.

Sosyal medya platformu Instagram, yeni güncelleme ve hizmetlerini devreye almaya devam ediyor. Şirket, yakın zaman içerisinde çocuklar için bazı güvenlik güncellemelerini duyurmuş ve bağlantı çıkartması ile herkesin link paylaşabilmesini sağlamıştı. Kısa süre önce ise Instagram’daki üst düzey bir yönetici, gönderi akışının eski düzene geri dönebileceğini söyledi.

Instagram’In 2016 yılında duyurduğu ve 2017 yılında kullanıma aldığı yeni gönderi akışı, arka tarafta belirlenen bir algoritma ile belirleniyordu. Bu nedenle şu an için ana sayfa gönderileri, kullanıcının beğenebileceği şeylere göre sistem tarafından belirleniyor. Ancak yeni güncelleme ile şirket, bu kararından geri dönecek ve eski sistemde gönderiler herkes tarafından görünebilecek.

Çarşamba günü Instagram’ın gençlere yönelik güvenlik çalışmaları hakkında bir Senato toplantısı gerçekleşmişti. Bu toplantıda konuşan Instagram üst düzey yöneticisi Adam Mosseri, “insanlara kronolojik bir akış seçeneği sunmayı” konusunu desteklediklerini söyledi.

Yapılan açıklamaya göre şirket, ayarlar bölümünden bu seçeceğin değiştirilebilir olmasını sağlayacak ve şu an ki algoritmaya ek olarak kronolojik bir akış versiyonu eklenecek. Mosseri, uzun bir süredir konu hakkında detaylı çalıştıklarını belirtirken yeni akışın ne zaman kullanılabileceğini paylaşmadı.

Instagram perşembe günü Twitter üzerinden paylaştığı bir duyuru ile aynı ana sayfa akışında olduğu gibi takip ettiğiniz kişileri de kronolojik sırayla görme özelliği üzerine çalıştıklarını belirti. Ek olarak şirketin, belirlenen kişileri favoriye ekleyebileceğiniz bir akış seçeneğinin de olduğunu hatırlatalım. Bu özellik sayesinde de favori kişilerinizden gelen gönderiler karşınıza her zaman çıkacak.

Güncel İçerikler