Instagram, kronolojik olarak özelleştirebileceğiniz yeni ana sayfa özelliklerini test etmeye başladı

Instagram, eskiden olduğu gibi ana sayfa akışını kronolojik olarak sıralamaya başlıyor. Özellik ile akış; favoriler, takipçiler ve ana sayfa şeklinde farklı düzenlerde yer alacak.

Popüler sosyal medya platformlarından Instagram, kullanıcıları için yeni özelliklerini hayata geçirmeye devam ediyor. 2022 yılı için pek çok planı olan Instagram, geçmiş tarihlerde dile getirdiği bazı özelliklerini test etmeye başladı. Test ettiği bazı özellikler, şu anda bazı kullanıcılar tarafından oldukça beğenilse de bazıları henüz alışılabilmiş değil.

Yeni yıla girmeden hemen önce Instagram yöneticisi Adam Mosseri, 2022 için planlarını anlattığı bir video paylaşmıştı. Bu videoda ise Mosseri, şu sözleri dile getirmişti;

“Instagram’ın ne olduğunu yeniden düşünmemiz gerekecek çünkü dünya hızla değişiyor ve biz de onunla birlikte değişmek zorunda kalacağız.”

2022 yılında video konusuna oldukça önem vereceklerini belirten yönetici, Reels’lerin daha ön plana çıkacağını açıklamıştı. Ana sayfa değişikliğine gidilen Instagram’da tekrar bir değişiklik yaşanacağını belirten Adam Mosseri, bu değişikliğin test edilmeye başladığını dile getiriyor. Bu özellik ile geçmişte olduğu gibi Instagram ana sayfa akışınız kronolojik düzende olabilecek.

Tamamen sizin kontrolünüze bırakılan bu özellikte 3 farklı seçenek sizleri karşılayacak. Tüm takipçileriniz için ayrı, favorileriniz için ayrı ve Instagram algoritmasının seçeceği kişiler için ayrı bir akış sizleri karşılayacak. Böylece kullanıcılar, yakın arkadaşlarının veya takip ettiği sosyal medya fenomeninin paylaşımını kaçırmayacak. Daha detaylı anlatmak gerekirse;

  • Ana Sayfa: Bu sayfa düzeninde herhangi bir değişiklik yaşanmayacak. Instagram’ın sizler için seçtiği ve beğenebileceğiniz içerikler gösterilecek.
  • Favoriler: Sizler için önemli olan kişilerin yer alacağı bir ana sayfa akışıdır. Aile, akrabalar, dost, yakın veya çok sevdiğiniz arkadaşlarınızın gönderilerini kaçırmamak için muhteşem bir alan.
  • Takipçiler: Tıpkı geçmişte olduğu gibi Instagram’da takip ettiğiniz kişilerin paylaşımları kronolojik olarak sıralanacak.

Mosseri, bu özelliğin tüm kullanıcılar için 2022’nin ilk yarısında kullanılabileceğini söylüyor. Birkaç hafta içinde daha fazla kişide test edilecek bu özellik ile beraber hikaye beğenme özelliğinin de test edilmesi bekleniyor. Instagram’ın 5 Ocak itibariyle de hikaye izleyenleri göstermediği söyleniyor. Instagram’ın hesabı açık kişiler için bu özelliği kullanımdan kaldırması bekleniyor.

Güncel İçerikler