El hijyenine Nesnelerin İnterneti’yle çözüm geliştiren ERG Controls, devam turunda 1.4 milyon TL yatırım aldı

Pandemiyle birlikte daha da önem kazanan el hijyeni konusuna inovatif çözümler üreten ERG Controls, devam yatırım turunda TRAngels Melek Yatırım Ağı üyelerinden 1.4 milyon TL yatırım aldı.

Şubat 2021’de aldığı ilk yatırımın ardından kısa zamanda hastanelerin özellikle yoğun bakım üniteleri, market ve hızlı tüketim zincir mağazalarında pilot uygulamalarını tamamlayan ERG Controls, yeni yatırımıyla ekibini genişletmeyi ve yurtdışına açılım için operasyon ağını büyütmeyi hedefliyor.

ERG Controls geliştirdiği patentli ürünü YIKA ile hastane, gıda, ilaç üretimi gibi hijyen standartları yüksek ortamlarda çalışanların el hijyeni aktivitelerini yaka kartlarıyla ve sensörlerle takip ederek maksimum el hijyeni uyumu sağlıyor. Bu yıl içinde hem Acıbadem Kuluçka Programı’na hem de Migros’un inovasyon programı MigrosUP’a kabul edilen ERG Controls, çalışmalarına İTÜ Arı Teknokent’te devam ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nün raporuna göre hastane enfeksiyonlarının en büyük sebebinin el hijyeni eksikliği olduğuna dikkat çeken ERG Controls Kurucu Ortağı Batuhan Ergör, YIKA ile hastanelerde hastane enfeksiyonu vakalarını %50’den fazla azaltabildiklerini belirtti: “Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve bir üniversite hastanesinde daha tamamladığımız klinik çalışmalarda el hijyeni uyumunu üç katına çıkardık ve hastane enfeksiyonu vakalarında istatistiksel olarak anlamlı düşüşler gözlemledik. YIKA’nın kurulu olduğu hastanelerde yatan hastalar daha hızlı ve güvenli taburcu oluyor.” dedi.

Ergör, YIKA ile aynı zamanda gıda servisi yapılan yerlerde gıda kaynaklı salgınları ve üretim tesislerinde ürün kontaminasyonu riskini de minimize ettiklerini anlattı: “El hijyenine olan talep, özellikle COVID-19 ile birlikte çok farklı bir yere geldi. Hastanelerden sonra artık restoran mutfaklarında, süpermarket reyonlarında ve üretim tesislerinde de hizmet veriyoruz. YIKA ile tesisler içinde uluslararası GMP ve GLP el hijyeni standartlarının sağlandığından emin oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Ekonomiye ve sosyal yaşama değer katacak her fikrin değerlendirilmesi gerektiğini savunan TRAngels’ın Yönetim Kurulu Başkanı Hale Umul, “Odağımız her zaman teknoloji odaklı erken aşama girişimler oldu. İçinden geçtiğimiz dönem, farklı düşünmeyi, karşılaştığımız problemleri yıkıcı bir inovasyonla çözmeyi gerektiriyor. ERG Controls’un geliştirdiği ürün ve hizmet kısa zamanda yakaladığı başarı potansiyelinin büyüklüğünü gösteriyor. TRAngels olarak sürdürülebilir kalkınma adına yatırım ortamını geliştirmeye ve büyütmeye devam edeceğiz” dedi.

Güncel İçerikler