7 ay önce ticari faaliyetlerine başlayan Flink, 750 milyon dolar yatırım aldı

Tedarik merkezleri ağından yiyecekleri 10 dakikadan daha kısa sürede teslim etme garantisi veren hızlı market girişimi Flink, 750 milyon dolar yatırım alarak 2.85 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Yiyecek ve diğer temel malzemeleri market fiyatlarından satan market teslimatı girişimi Flink, DoorDash tarafından yönetilen bir B Serisi finansman turunda 750 milyon dolar yatırım aldığını doğruladı. Yatırım sonrası şirketin değerlemesi 2.85 milyar dolar seviyesine yükseldi.

Turdaki diğer destekçiler arasında Mubadala Capital, Alman süpermarket devi REWE, Prosus, Bond, Target Global, Northzone, Cherry Ventures ve TriplePoint Capital yer alıyor.

Hızlı market alışverişi çok oyunculu bir pazar olmaya devam ederken, yatırımcıların ilgisi de sürmeye devam ediyor. Sadece 1 yıldır piyasada olan ve ticari olarak yalnızca 7 aydır faaliyet gösteren Flink için finansmanın boyutu dikkat çekici. Berlin merkezli Flink, 4 ülkede, 60 şehirde yaklaşık 10 milyon müşteriye hizmet veriyor.

Flink, büyük perakendecilerle stratejik ortaklıkları kuruyor ve yalnızca genç şehir sakinlerine değil, mümkün olduğunca geniş bir tüketici kitlesine ulaşmayı hedefliyor. Şu anda en büyük pazarlarında yaklaşık 2.500 ürün sunan Flink, zaman içinde bu sayıyı artırmayı planlıyor. Mart ayında ticari olarak faaliyetlerine başlamasından hemen sonra 52 milyon dolarlık tohum finansmanı topladığını duyuran Flink, aynı zamanda Hollanda ve Fransa’ya da genişlemişti.

Flink, 2020’nin sonlarında Oliver Merkel (eski Bain & Company ortağı), Christoph Cordes (home24’ün eski eş CEO’su) ve Julian Dames (Foodora’nın eski kurucu ortağı, foodpanda’da CMO ve Delivery Hero’da Başkan Yardımcısı) tarafından kurulmuştu.

Almanca’da “hızlı” anlamına gelen Flink, kendi tedarik merkezleri ağından yiyecekleri 10 dakikadan daha kısa sürede teslim etmeyi taahhüt ediyor. Bu bağlamda şirket, Berlin merkezli Gorillas, Birleşik Krallık’tan Dija ile Weezy ve Fransa merkezli Cajoo da dahil olmak üzere taze yiyecek ve market ürünlerine odaklanan teslimat girişimleriyle Avrupa’da rekabet ediyor.

Güncel İçerikler