Apple, Türkiye’deki uygulama içi satın alma fiyatlarını arttırdığını açıkladı

Apple, Türkiye'deki uygulama içi satın alma ve uygulama fiyatlarına zam yaptı. Açıklanan fiyatlar, eski fiyatların neredeyse 2 katı.

Teknoloji devi Apple, yeni güncellemelerini paylaşmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta artan dolar kuru nedeniyle tüm ürünlerinin fiyatlarını güncelleyen Apple, 8 Aralık akşamı itibariyle Türkiye fiyatlarının güncellendiğini açıkladı. Açıklanan fiyatlar ve eski tablo incelendiğinde fiyatların neredeyse 2 katına çıktığı görülüyor.

Zam artışından sonra yaşanan söylentiler, App Store fiyatlarına da yansıyacağını yönündeydi. Ardından bu dedikodulara son veren Apple, Developer sitesinde açıklama yaparak bu yöndeki söylemleri doğruladı. Apple, değişikliğin “vergiler veya döviz kuru” nedeniyle yapıldığını belirtirken herhangi bir başka ayrıntıya yer vermiyor.

Apple’ın konu hakkındaki açıklaması şu şekilde:

“Vergiler veya döviz kurları değiştiğinde bazen belirli bölgelerde App Store’daki fiyatları güncellememiz veya gelirlerinizi ayarlamamız gerekir.

Önümüzdeki günlerde Türkiye’de App Store’da uygulama ve uygulama içi satın alma (otomatik yenilenebilir abonelikler hariç) fiyatları artacak. Geliriniz buna göre ayarlanacak ve vergiler hariç fiyat üzerinden hesaplanacak.”

Fiyat değişikliğinin birkaç güne gerçekleşeceğini belirten Apple, geliştiricilerin abonelik ücretlerini şu an kullanımda olan abonelere isterse sunmaya devam edebileceğini söylüyor. App Connect aracılığı ile görüntülenebilen bu fiyatlandırma listesi ise şu şekilde:

Fiyatlandırma Apple’a ait resmi kaynaklardan alınmıştır. Tasarım Berkin Ceylan’a aittir.

Yukarıdaki güncel fiyat tablosunu edinlemek için buraya tıklayın. Fiyat tablosu incelendiğinde Apple’ın dolar kurunu 17 TL gibi bir fiyattan hesapladığını söylemek mümkün.

Bu fiyatlandırma artışını Apple Geliştirici Programına da uygulayan Apple; 2018 yılında 218 TL’den 729 TL’ye, şu an ise 949 TL’den fiyatlandırıyor. Apple Developer Enterprise Program’a dahil olan geliştiriciler için ise fiyat 2.799 TL olduğunu belirtelim.

Güncel İçerikler