Canlı takip uygulaması Life360’ın müşteri konum bilgilerini sattığı ortaya çıktı

Tile'ı satın alma aşamasında Life360 uygulamasının kullanıcı konumlarını sattığı ortaya çıktı. Uygulamanın şu an için 33 milyon kullanıcısı olduğu biliniyor.

AirTag‘e benzer ürünleri ile dikkat çeken Tile, yeni ürünler geliştirmeye ve kullanıcılara sunmaya devam ediyor. Tile alt markası olan Life360 uygulaması için açığa çıkan bir bilgi sonucunda müşteri verilerinin istenilen herkese para karşılığı verilebileceği söyleniyor.

“Ailenizi Koruyun ve Bağlayın” sloganı ile bizleri karşılayan Life360, bugüne kadar pek çok kişinin tercih ettiği ve ilişki içerisindeki kişilerin merak etmelerini sonlandıran bir uygulamaydı. Kim olursa olsun, arkadaşınız ve aileniz ile izin vermeniz doğrultusunda karşılıklı konum bilgisi paylaşabiliyordunuz.

Ancak The Markup tarafından ortaya çıkan bilgiler doğrultusunda Life360 uygulamasındaki tüm kullanıcı verileri, uzun bir süredir başka müşterilere satılıyormuş. Şayet açıklamada şirketin hassas konum verilerini anlık olarak kayıt altına aldığı da belirtiliyor.

Global çapta 33 milyon kullanıcısının bulunduğu Life360’ın bu çalıntı konum verileri, Tile’ı satın alma sürecinde ortaya çıkmış. Yani konum takibi yapan Tile, konum verilerini başka müşterilere satan bir uygulama tarafından satın alınacak. 2022 yılında tamamlanacak satın alma süreci sonrasında Tile markasına olan güven de Life360 sayesinde kırılmış oldu.

Şirket, Tile için böyle bir durumun olmayacağını belirtse de bu duruma inanmayan büyük bir kitle de yer alıyor. Life360 gibi verilerini satan pek çok uygulamanın da bulunduğunu hatırlatalım. Genellikle ücretsiz olarak sunulan uygulamalarda kullanıcı verilerinin satıldığı mutlak bir gerçek. Bu doğrultuda platformlara kaydolurken dikkatli olunması gerektiğini tekrar belirtelim.

Güncel İçerikler