Kurumsal müşterilerine gerektiğinde mobil cihaz edinme esnekliği sağlayan everphone, 200 milyon dolar yatırım aldı

“Hizmet olarak telefon” (phone-as-a-service) modelinin öncüsü olan Berlin merkezli everphone, mobil cihazlarda döngüsel ekonomi oluşturma misyonunu sürdürmek için 200 milyon dolar yatırım aldı.

Cadence Growth Capital (CGC) tarafından yönetilen finansman, şirketin küresel açılımını desteklemek, artan personelin ihtiyaçlarını karşılamak ve ürün gelişimiyle birlikte halihazırda 100.000’den fazla cihaza sahip aktif cihaz filosunun büyümesine katkı sağlamak için kullanılacak.

everphone, kurumsal müşterilere, gerektiğinde ve ihtiyaç duyulduğunda, işgücü için mobil cihazlar, yani akıllı telefon, tablet ve dizüstü bilgisayar edinme esnekliği sağlar. 2016 yılında eski CHECK24 yönetim kurulu üyesi Jan Dzulko tarafından kurulan everphone, bilişim teknolojileri departmanını cihaz yönetiminden kurtararak bağımsız bir yönetim sağlıyor.

Şirketin modelinde yalnızca gerektiği kadar kullanımda olan mobil cihazlar vardır. Böylece yalnızca çevresel kaynaklardan tasarruf edilmekle kalınmaz, aynı zamanda şirketlerde zamandan ve bilişim teknolojileri yönetici kaynaklarından da tasarruf sağlar.

Şirket, donanıma ek olarak eksiksiz bir mobil cihaz yönetimi çözümü de entegre etmiştir. Böylece, mevcut veri koruma yönergelerinin ve güvenlik gereksinimlerinin uygulanmasını kolaylaştırmış olur.

Avrupa ve ABD pazarlarında hızla genişleyen everphone, geçtiğimiz bir sene boyunca çok sayıda kurumsal müşteri edindiğini belirtiyor. everphone CEO’su ve kurucusu Jan Dzulko, yaptığı açıklamada, everphone modeline olan talebin hızla arttığını ve daha çok şirketin yalnızca gerçekten ihtiyaç duydukları kadar cihaz kullanmaları gerektiğini anladığını belirtiyor. Dzulko ayrıca, her akıllı cihazın ilk iki yıllık yaşam döngüsünden sonra hizmet dışı bırakıldığından veya yenilendiğinden everphone’un döngüsel ekonomiyi benimsemesini teklifinin bir artısı olarak işaret ediyor.

Güncel İçerikler