Gizlilik odaklı mesajlaşma uygulaması Signal, bağış modeline sahip yeni gelir modelini duyurdu

Gizlilik odaklı mesajlaşma uygulaması Signal, Apple Pay ve Google Pay destekli yeni bağış seçeneklerini duyurdu.

Kullanıcı gizliliği konusunda oldukça önemli atılımlar gerçekleştiren Signal, çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. WhatsApp ile yaşanan ve Facebook’un verileri kullanması sonrası kullanıcılar, WhatsApp kullanmak istememiş ve yoğun olarak Signal tercih etmişti. Kar amacı gütmeyen bir platform olarak karşımıza çıkan Signal, yeni özelliği ile uygulama içi bağışlara izin veriyor.

Eski WhatsApp çalışanı tarafından kurulan Signal, WhatsApp’ın verileri işlediğinden şikayetçi olmuş ve bu nedenle Signal’i kurmuştu. Pandemi sırasında WhatsApp’ı andıran yeni özellikleri uygulamasına dahil eden kuruluş, kullanıcı verilerini satarak para kazanmaktansa kullanıcılardan bağış almayı tercih ediyor.

Kendi blog yazısında yeni özelliği detaylandıran şirket, bağış haricinde finansal desteklerinin bulunmadığını da belirtiyor. Aynı zamanda şirket yetkilileri, kazanç elde etmek için reklam şirketlerinden de uzak durduklarını belirtiyor. Şirket, konu hakkında ise şu sözleri söylüyor;

“Müşteriler ödeme yaptıktan sonra, sunucunun müşteri kimliğini doğrulayabilmesi için profili ile bir rozet ilişkilendiriliyor. Gizliliğin ön planda olduğu Signal uygulaması, bu ödemenin neye karşılık geldiğini de kullanıcı gizliliği uyarınca saklayacaktır.”

Aylık veya tek seferlik yapılabilen bağışların Apple Pay ve Google Pay kullanarak yapılabilmesi ise dikkat çekiyor. 5,10 ve 20 dolar olmak üzere üç farklı bağış tutarının olduğunu açıklayan şirket, ödeme bilgilerinin Signal hesapları ile ilişkilendirileceğini de belirtiyor.

Uygulama, sektördeki büyük bir yanlışı da ortadan kaldırıyor. Uygulamayı telefonunuzdan kaldırmanız halinde aylık yapılan otomatik bağışlar son buluyor. Şayet bu durum, diğer uygulamalar bazında bakıldığında, yıllarda ödeme yapan kişiler aramızda mevcut.

Güncel İçerikler