Online araç kiralama platformlarını tek bir yerde toplayan yerli girişim: Miniyol

Onlarca araç kiralama platformlarını tek bir yerde toplayan ve aradığınız aracı doğru ve hızlı bir şekilde bulmanızı sağlayan yerli girişim Miniyol, Biletall'ın kurucuları tarafından hayata geçirildi.

2020 yılında Türkiye’nin “online araç kiralama motoru” olma mottosuyla yola çıkan Miniyol, online seyahat biletleri sektörünün lideri olan biletall.com’un kurucuları tarafından hayata geçirildi.

Yaşar Çelik, Furkan Çelik ve Ömer Faruk Çelik tarafından kurulan Miniyol‘un başlıca faaliyet konusu olan online araç kiralama teknolojileri konusunda ki faaliyetleri KOSGEB’in Ar-ge ve İnovasyon Desteği ile başlamış ve Erciyes Üniversite’si Teknopark tarafından da onaylanmıştır. Kuruculawr Biletall’daki pazar yeri tecrübelerini artık araç kiralama sektöründe de göstermek istiyor.

“Araç Kiralamanın Yeni Yolu” mottosuyla 1 Haziran 2021’de sistemlerini son kullanıcılarının hizmetine açan Miniyol ekibinin en önemli amacı araç kiralama süreçlerini olabildiğince hızlı ve güvenli hale getirmektir.

Miniyol; Onlarca araç kiralama platformunun, binlerce aracını kıyaslamak için yüzlerce web sayfasını ziyaret edip, manuel kıyaslama yapma problemine çözüm olarak yola çıktı.

Biletall’ın kurucularının yeni girişimi: Miniyol

Girişim değer önerisi olarak; Minimal ve hızlı arayüzler ile tek platformdan tüm araçları kıyaslama ve minimum ödeme yaparak rezerve etme imkanı sunuyor. Türkiye’de ilk defa olduğunu dile getirdikleri kiralama bedelinin sadece yüzde 10 – yüzde 20’sini alarak rezervasyon yapma imkanı sunuyormuş.

Miniyol’un kullanımı

Web sitesi ve mobil uygulamalar üzerinden, araç alış ve bırakış lokasyonları, tarih ve saatlerin seçilmesi ile birlikte, uygun araçlar listeleniyor, seçilen aracı rezerve etmek için gereken iletişim ve ödeme bilgileri alınarak, rezervasyon işlemi tamamlanıyor.

İşlemin tamamlanmasının ardından bilgilendirme e-postası ve sms’i gönderiliyor. Ardından araç teslim alınmadan önce çağrı merkezimiz hatırlatma yapıyor.

Kullanıcıların rezervasyonu iptal etmek istemesi halinde ise online iade imkanı sunuyor. Kullanıcılar web sitesi yada mobil uygulama üzerinden hiç bir kesinti ve saat kısıtlaması olmadan, rezervasyonlarını iptal edip, para iadesini de alabiliyorlar.

Kurucuların ortak hedefi

“2 yıl içerisinde online araç kiralama sektörüne yön veren şirket haline gelmek ve bu hedef doğrultusunda hem tedarikçilerimize hem de kullanıcılarımıza doğru yenilikçi ürün ve modeller sunmak.”

2022 yılı içerisinde yatırım turuna çıkmayı planlayan girişim, yukarıda da dile getirdiğimiz gibi KOSGEB desteğiyle kuruldu.

Güncel İçerikler