Hindistan’daki genç müşterilere odaklanan fintech girişimi Slice, 220 milyon dolar yatırımla unicorn oldu

Hindistan'daki genç profesyonellere yönelik bir fintech platformu olan Slice, 220 milyon dolar yatırım alarak unicorn girişimler arasında yer almayı başardı.

Hindistan’ın gençlerine odaklanan Bangalore merkezli fintech girişimi Slice, pazartesi günü yaptığı açıklamada, 220 milyon dolar yatırım alarak 1 milyar dolar değerlemeye ulaştığını açıkladı.

Tiger Global ve Insight Partners tarafından ortaklaşa yönetilen B Serisi finansman turuna, Sunley House Capital, Moore Strategic Ventures, Anfa ve mevcut yatırımcılardan Gunosy, 8i ve Blume Ventures gibi isimler katılım sağladı. Haziran ayında kapattığını duyurduğu bir finansman turunda 200 milyon doların altında bir değerlemeye sahip olan Slice, 5 ay gibi kısa bir sürede unicorn girişimler arasında yerini almayı başardı.

Ülkedeki teknoloji konusunda bilgili genç profesyonellere yönelik bir dizi kart sunan Slice, büyük ancak henüz yeterince kullanılmamış Hindistan’daki kredi kartı pazarına hitap ediyor. Şirket, Y kuşağı için finansal deneyimi yeniden tasarlamak amacıyla akıllı, basit ve şeffaf bir finansal platform oluşturmayı hedeflediğini söylüyor. Müşteri tabanı genç kullanıcılardan oluşan şirket, müşterilerinin yaş ortalamasının 27 olduğunu belirtiyor. 5 milyonun üzerinde kayıtlı bir kullanıcı tabanına sahip olan Slice, her ay 200.000’den fazla kart çıkardığını iddia ediyor.

Girişim, Slice müşterilerine, faturalarını üç aya yayılan birden fazla taksitle ücretsiz olarak ödeyebilme imkanı vermenin yanı sıra çok sayıda marka ile yapılan alışverişlerde indirimlere erişim gibi bir dizi özellik sunuyor.

Şirket, yaptığı açıklamada, yeni sermayesini ürün tekliflerini genişletmek için kullanacağını söyledi. Slice ayrıca önümüzdeki aylarda perakende bankaların koalisyonu tarafından geliştirilen ve Hintli kullanıcıların çevrimiçi işlem yapmasının en popüler yolu olan bir ödeme aracı olan UPI için destek başlatmayı planlıyor.

Güncel İçerikler