Samsung, Teksas’ta 17 milyar dolarlık yeni bir gelişmiş yarı iletken tesisi kuruyor

Ağustos ayında yarı iletken, biyofarma ve telekomünikasyon birimlerine 205 milyar dolar yatırım yapacağını açıklayan Samsung, Teksas'ta 17 milyar dolarlık bir gelişmiş yarı iletken tesisi inşa edeceğini duyurdu.

Gelişmiş yarı iletken teknolojisinde dünya liderlerinden biri olan Samsung Electronics bugün, gelişmiş cihazları üretecek yeni bir yarı iletken yonga levha üretim tesisi kurmak için Teksas, Taylor’da bir yer seçtiğini duyurdu.

Samsung’un ABD’de yaptığı en büyük yatırımı oluşturacak tahmini 17 milyar dolarlık bu yatırımın, yeni tesis tam olarak faaliyete geçtiğinde doğrudan yaklaşık 2.000 yeni iş pozisyonu yaratması bekleniyor. Samsung’un açıklamasına göre 17 milyar dolarlık bu yatırım, yeni nesil yeniliklere ve teknolojilere güç veren gelişmiş mantık yarı iletken çözümlerinin üretimini artırmaya yardımcı olacak.

Yeni tesis, mobil, 5G, yüksek performanslı bilgi işlem (HPC) ve yapay zeka gibi alanlarda uygulama için gelişmiş süreç teknolojilerine dayalı ürünler üretecek. Küresel olarak müşterilerini desteklemeye kararlı olduğunu belirten Samsung, gelişmiş yarı iletken üretimini daha erişilebilir hale getirerek ve önde gelen ürünlere yönelik artan talebi karşılayacak.

Samsung Electronics Cihaz Çözümleri Birimi Başkan Yardımcısı ve CEO’su Kinam Kim, bu gelişmeyi Samsung geleceğinde önemli bir bölümün temellerini atmak olarak değerlendirdi. Samsung’un ABD’de 25 yıllık yarı iletken üretimini kutladığını belirten Kim, “Daha yüksek üretim kapasitesi ile müşterilerimizin ihtiyaçlarına daha iyi hizmet verebileceğiz ve küresel yarı iletken tedarik zincirinin istikrarına katkıda bulunabileceğiz” sözlerine yer verdi.

2024’ün ikinci yarısında faaliyete geçmesi hedeflenen tesisin temelleri 2022’nin ilk yarısında atılacak. 5 milyon metrekareden fazla bir alana yayılacak olan Taylor tesisinin Güney Kore, Pyeongtaek’teki en yeni üretim hattı ile birlikte Samsung’un küresel yarı iletken üretim kapasitesi için önemli bir konum olarak hizmet etmesi bekleniyor.

Güncel İçerikler