NVIDIA, yapay zeka sanatçısı olarak adlandırdığı GauGAN yazılımının yeni sürümünü yayınladı

NVIDIA, GauGAN adlı yapay zekasının yeni sürümü ile birlikte kelimeler yardımıyla seniyeler içerisinde yağlı boya tabloları oluşturmanızı sağlıyor.

Kalifornia merkezli teknoloji şirketi NVIDIA, farklı alanlarda kendine yer bulma ve kullanıcılara yeni ve farklı içerikler vermek için çalışmalarına devam ediyor. GauGAN olarak adlandırılan ve şirketin yapay zeka ressamı olarak bilinen bu yazılım, yeni özellikler ile donatılarak yeni sürümü şirket tarafından yayınlandı.

Paint üzerinde yapılan basit çizimleri saniyeler içerisinde gerçek bir yağlı boya balosuna çevirebilen bu yapay zeka, artık söylenenleri anlayarak da bu tabloları oluşturabiliyor. Konu hakkında meraklı kişiler için bir blog gönderisi yayınlayan NVIDIA, bu gönderide GauGAN’ın son gelişmelerine ve gelişimine yer veriyor.

Blog gönderisinde yapay zekayı artık GauGAN 2 olarak adlandırabileceğimizi belirten NVIDIA, bin kelime ile ifade edilebilecek bir tabloyu sadece birkaç sözcük söylenmesi ile oluşturulabileceğini belirtiyor.

Örneğin “Uçurumda güneşin doğuşu” gibi kısa cümleler ile yaratıcı yaplı boya tabloları oluşturmak mümkün. GauGAN’ın daha öncesinde yaptığı işlere bakarsak, nasıl bir gelecek vaad ettiğini anlamak daha da kolaylaşıyor.

GauGan, Neural Network ve Deep Learning teknolojilerini içerdiği düşünülürse teknolojinin ne denli ilerlediğini görebilmek mümkün. Şirket, hayal gücü ile modeli kurguladıklarını belirtirken modelden, kullanıcıların tahmin edemeyeceği bir şey ortaya çıkarılması zorlanıyor. Böylece aslında model, yaratıcı ve farklı olmaya itiliyor.

Yukarıdaki görseldeki gibi altta yer alan nesnelerin konumlarının belirtilmesi aslında GauGAN için fazlasıyla yeterli. Şirket, GauGAN 2 ile sadece kelimeleri kullanmasının ardından yazılımın yeni versiyonuna sesle kontrol edilebilme ve “kayalar yerine bulut koy” gibi düzenlemelere izin verebilme özelliklerini koyması bekleniyor.

Şu an için sistemin eklemeler yapmanıza izin verdiğini hatırlatalım. Programa dahil olmak ve bu deneyimi yaşamak için buraya tıklayın.

Güncel İçerikler