Instagram, gönderi içeriklerine de müzik ekleyebileceğiniz yeni özelliğini test etmeye başladı

Instagram, normal gönderi içeriklerinize de müzik ekleyebilmenizi sağlayan eğlenceli bir özelliği test etmeye başladı.

Popüler sosyal medya uygulaması Instagram, kullanıcı deneyimini arttıracak yeni özellikleri uygulamasına dahil etmeye devam ediyor. TikTok platformu ile kullanıcıların müzik veya sesler ile yaratıcı içeriklerin artması, iletişimin arttırması ve platformun daha eğlenceli bir yer olması sağlanmıştı.

Instagram bu sebeple normal olarak paylaşılabilen resim veya videolara, aynı reels’de olduğu gibi müzik ekleyebilmenizi sağlayacak yeni özelliğini test etmeye başladı. Test edilen ülkeler arasında Türkiye’nin de olduğunu belirtelim. Özelliğin detayları incelendiğinde ise şunlar ile karşılaşmak mümkün:

Gönderiyi paylaşmaya hazırlanırken “kişi veya konum ekle” seçeneklerinin hemen altında “müzik ekle” seçeceği yer alıyor. Bu bölüme tıklandığında ise reels’dan alışkın olduğumuz bölüm bizleri karşılıyor. Müzik seçimi yaptıktan sonra müziğin kaç saniye sürmesi gerektiği kullanıcılara soruluyor. Bu noktada Instagram gönderiler için 30 saniye önerisi ile kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Çoklu Paylaşımlarda Gönderi Silme

Yakın süre önce Instagram, kullanıcıları tarafından istenen bir özelliği daha uygulamasına dahil etti. Çoklu fotoğraf paylaşımlarında bir fotoğraf yüzünden o galeriyi arşivleme derdi de böylece son buldu. Instagram, yeni özelliği ile o galeriye gelip “Düzenle” demenizi ve istemediğiniz fotoğrafın üstünde yer alan “Çöp Kovası” butonuna tıklayabilmenizi sağlıyor. Böylece istenmeyen o görsel artık o galeride tutulmuyor.

Bu silme işleminin yanlış bir karar olduğuna inanıyorsanız Instagram’ın fotoğrafı tam olarak silmediğin, söylemek gerekiyor. Fotoğraf 30 gün boyunca arşivinizde sizleri bekliyor ve herhangi bir işlem yapılmaması dahilinde uygulamadan tamamen siliniyor.

Güncel İçerikler