Spotify, şarkı sözlerini anlık görüntülemenizi sağlayan Spotify Lyrics özelliğini Türkiye’de kullanıma sundu

Spotify, şarkı sözlerini eş zamanlı olarak takip edebileceğiniz Spotify Lyrics'i tüm dünya genelinde kullanıma sundu.

Popüler müzik platformu Spotify, kullanıcılarına yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Apple Müzik platformunda uzun bir süredir yer alan ve kullanıcıların oldukça sevdiği şarkı sözleri özelliği artık Spotify’da da yer alıyor.

Türkiye de dahil olmak üzere dünya genelinde tüm Spotify kullanıcıları için ücretsiz olarak sunulan Spotify Lyrics, kullanıcılara müziği paylaşmanın farklı yollarını aşılamayı amaçlıyor. 28 farklı ülkede yer alan sistem için Spotify, Musixmatch ile iş birliği kuruyor ve şarkı sözlerini Musixmatch platformdan çekeceğini söylüyor.

Bu özelliğin eklenmesi ile birlikte daha öncesinde Lyrics olarak pek karşımıza çıkmasa da Spotify’ın Behind the Lyrics adını verdiği özelliğe veda ettiğimizi belirtelim. Şarkı Sözleri özelliğini aktif etmek için ise bazı yapmanız adımlar bulunuyor. Bunları ise bu şekilde sıralamak mümkün:

  1. Açmak istediğiniz şarkıya dokunun.
  2. “Şu Anda Çalan” görünümüne tıklayın.
  3. Açılan ekranda aşağıya kaydırın.
  4. Destekleyen müziğe göre eş zamanlı olarak şarkı sözlerini takip edin.

Şarkı sözlerini paylaşmak için sosyal medya hesaplarınızı kullanmanın de pek çok seçeceği bulunuyor. Şarkı sözleri ekranını açtıktan sonra “Paylaş” butonuna tıklayarak Instagram ve Twitter’da Spotify’ın oluşturduğu bir görsel ile basitçe paylaşılabiliyor.

Spotify Lyrics özelliği; iOS ve Android’e ek olarak masaüstü bilgisayar, oyun konsolları ve destekleyen TV’lerde de kullanılabiliyor. Android TV’lerin tümünde de yer alan özelliğe; Playstation 4, Playstation 5 ve Xbox One gibi oyun konsollarından da erişim imkanı bulunuyor.

Güncel İçerikler