Sigortacılık girişimi Kettle, 25 milyon dolar yatırım aldı

Veri bilimi aracılığıyla doğa felaketlerine odaklı tahminler yapan sigorta platformu Kettle, 25 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Orman yangınları, iklim değişikliği ve küresel ısınmanın en şiddetli sonuçlarından biridir. Sigortacıları sigortalamak için bir reasürans taahhüt ürünü geliştiren bir sigortacılık girişimi olan Kettle, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada 25 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Acrew Capital liderliğinde yürütülen tura destek veren yatırımcılar arasında Homebrew, True Ventures, Anthemis, Valor, DCVC ve LowerCarbon Capital gibi isimler de yer alıyor. Şirket, yeni sermayesini belirli bir pazardaki bir dizi felaket için araç ve hizmetler oluşturmak amacıyla kullanmayı planladığını belirtiyor.

Daha iyi veri bilimi yoluyla bunun gibi felaket olaylarını hesaba katmak ve önceden kestirebilmek için hizmet veren girişim, önümüzdeki yıllarda daha fazla afet türüne ve daha fazla eyalete yayılmayı hedefliyor. Şimdilik Kaliforniya eyaletindeki yangınların beraberinde getirdiği sorunlara odaklanan şirket, sigortacılık pazarında önemli bir boşluğu dolduruyor.

Kettle’ın verilerine göre Kaliforniya’da her yıl ortalama 10.000 yangın çıkıyor, ancak bazı yangınların boyutları büyüyor ve 14 yangın eyaletteki orman yangınından kaynaklanan hasarın %98’ine neden oluyor. Ancak, sigortacılık sektöründeki ciddi bir boşluk sebebiyle evlerini ve arazilerini bu yangınlardan korumak isteyen vatandaşlar, yüksek primler sebebiyle sigorta edinemiyorlar.

Bu boşluğu doldurma misyonu edinen Kettle kurucu ortakları Nathaniel Manning ve Andrew Engler, çoğunlukla müşteriye dönük sigorta şirketlerine bir reasürans teknolojisi sağlayıcısı olarak bir platform sunuyor. Hava durumu verilerini, uydu görüntülerini ve diğer veri kümelerini birleştirdiği makine öğrenimini kullanan Kettle, şimdiye kadarki tahminlerinin %89’unda isabetli olduğunu iddia ediyor. Ağustos ayında, 26 sigorta şirketinin risklerini modellemeye yardımcı olmak için onunla temas halinde olduğunu belirten girişim, bu yılın sonuna kadar üç ila dört ticari anlaşmanın sonuçlanmasını bekliyor.

Güncel İçerikler