Böcekleri sürdürülebilir protein kaynağı haline getiren Entocycle, 4.6 milyon euro yatırım aldı

Böcekleri sürdürülebilir bir protein kaynağı olarak kullanmaya yönelik çalışmalar yapan Entocycle, 4.6 milyon euro yatırım aldı.

Daha sürdürülebilir bir dünya için böcek proteinlerini teknolojiyle buluşturan Entocycle, Seri A turda 4.6 milyon euro yatırım aldı. Climentum Capital tarafından yönetilen tura Lowercarbon Capital, Teampact Ventures, ACE & Company ile beraber popüler sporcular Antoine Dupont, Nikola Karabatic, James Haskell ve Antoine Brizard katıldı.

Artan gıda arzı kıtlığının ortasında hızla büyüyen nüfusumuzu sürdürülebilir ve besleyici bir şekilde beslemek, büyüyen bir zorluk oluyor. Geleneksel protein kaynaklarının böcek proteini ile değiştirilmesi, soyaya bağlı ormansızlaşma, aşırı avlanma ve tarımsal atıkların nehirlerimize ve denizlerimize atılmasıyla ilgili kirlilik dahil olmak üzere çevresel sorunları azaltmanın yanı sıra gıda güvenliğini iyileştirmenin anahtarı da olabiliyor. 

2016 yılında kurulan Entocycle, böcekleri sürdürülebilir bir protein kaynağı olarak kullanmaya yönelik global bir değişimi hızlandırma vizyonuyla lanse edildi. Entocycle’ın tam çiftlik tasarım ve inşa hizmeti, büyük ölçekli gıda üreticilerinin ve atık yönetimi şirketlerinin organik atıkları yüksek değerli böcek proteinlerine, yağlara ve gübrelere dönüştürmesini sağlıyor.

Entocycle kurucu ortağı Keiran Whitaker“Hızla büyüyen bu endüstriyi global olarak güçlendiriyoruz ve gıda ve yem için daha sürdürülebilir ve güvenli bir gelecek inşa etmeye yardımcı oluyoruz. Böcek pazarının gerçekten uçuşa geçmesini sağlamak için üretim verimliliklerinin kilidini açacak teknolojiye ve bilimsel bilgi birikimine sahibiz. Bu yolculukta yatırımcılarımızın yanımızda olmasından gurur duyuyoruz. Onlar, doğanın ve hepimizin bağlı olduğu kırılgan ekosistemlerin restorasyonuna izin verecek daha sürdürülebilir bir gıda sistemi vizyonumuzu paylaşıyorlar.” dedi.

Yatırım sonrasında girişim, yerleşik böcek şirketlerine ve küresel olarak böcek endüstrisine yeni girenlere hizmet etmek için bir dizi ürün ve hizmet sunacak. Entocycle ayrıca operasyonları ticarileştirmeye ve ürün ve hizmetlerini pazar için daha erişilebilir hale getirmeye çalışırken ekibini de genişletecek.

Güncel İçerikler