Drone tabanlı teslimat hizmeti veren Flytrex, 40 milyon dolar yatırım aldı

ABD'de banliyö çevresi yerleşim yerlerinde drone tabanlı teslimat hizmeti veren İsrail merkezli Flytrex, BRM Group liderliğinde 40 milyon dolar yatırım aldı.

Banliyö sakinlerini hedefleyen drone tabanlı bir teslimat hizmeti veren İsrail merkezli girişim Flytrex, C Serisi finansman turunda 40 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. BRM Group tarafından yönetilen finansmana destek veren diğer isimler arasında OurCrowd, Lukasz Gadowski, Benhamou Global Ventures (BGV), btov ve BackBone yer alıyor.

Hizmetini ABD’de daha fazla pazara genişletmek için düzenleyici onay bekleyen şirket, yeni sermayeyi donanım ve yazılımını geliştirmek ve daha fazla iş ortaklığına devam etmek için kullanmayı planladığını açıkladı.

Walmart, Chili’s ve Kuzey Carolina’daki diğer şirketlerle birlikte banliyö tüketicilerini hedef alan Flytrex, eyaletteki drone pilotunun şu anda türünün en büyüğü olduğunu iddia ediyor. Bisikletler ve dört tekerlekli araçlar ile yapılan teslimatların beraberinde getirdiği maliyetler düşünüldüğünde drone ile gerçekleştirilen teslimatların gelecekte sayılarının hızla artması bekleniyor. Özellikle ABD gibi nüfusunun büyük bir çoğunluğunun banliyölerde yaşadığı pazarlarda drone tabanlı teslimat hizmeti veren şirketler hızla büyüyor ve teslimatlarını geliştiriyor.

Flytrex’in kurucu ortağı ve CEO’su Yariv Bash bir röportajında, önümüzdeki yılın ilk yarısında şirketin Federal Havacılık İdaresi’nden ulusal onay almasını beklediklerini belirtti. Şu anda Kuzey Carolina’da bir deniz mili bir mesafe için uçması onaylanan Flyterex’in tasarladığı araçlar, her yönde üç millik bir menzile sahip ve gelecekte bu mesafede de hizmet vermeleri bekleniyor. Flytrex ayrıca, dronların nerede ve ne zaman çalıştığını yönetmek için bulutta oturan daha geniş bir filo sistemi tasarımına sahip.

Sürdürülebilir çözümlere olan talep arttıkça drone ile teslimat hizmeti veren girişimlere olan ilgi de artıyor. Avustralya’da faaliyet gösteren Wing, geçtiğimiz ağustos ayında toplamda 100 bin teslimata ulaştığını duyurmuştu.

Güncel İçerikler