Alphabet, geliştirdiği yeni temizlik robotlarını Google ofislerinde kullanmaya başladı

Alphabet tarafından geliştirilen ve deep learning teknolojisini içeren Everyday Robots, Google ofislerinde test etmeye başladı.

Google’ın ana şirketi olarak karşımıza çıkan Alphabet, yeni duyurular ile kullanıcıların karşısına çıkmaya devam ediyor. Dev şirketin şu sıralar robot geliştirdiği dedikodusu 2019 yılından beri devam ediyordu ancak Alphabet yayınladığı bir blog gönderisinde ile bu robotlardan bahsetti.

Everyday Robots olarak adlandırılan bu robotlar, geçtiğimiz günlerde hangi alanda kullanılacağı belli olmayan türden robotlardandı. Açıklanan bilgilere göre robot, Google ve Alphabet’in ofislerinde temizlikçi olarak görev alıyor.

Alphabet’in bu projeye milyonlarda dolar bütçe ayıracağını açıklaması, beklentileri oldukça yükseltmişti. Görünüşe göre oldukça başarılı bir iş çıkaran bu robotlar, harcanan bütçelerin karşılığını verecek gibi duruyor.

Diğer temizlik robotlarından yazılımsal olarak ayrılan Everyday Robots, geniş bir edep Learning algoritmasına sahip olması. Paylaşılan bültende robotların, zamanla ofis içi plan ve ince işleri de halledileceği yazıyor. Aynı zamanda robotların erişilebilir kollarının olması, onları daha da kullanılabilir hale getiriyor.

Ev veya ofis ortamlarında robotlar, sürekli değişen ve aktif bir ortam olmasından dolayı oldukça kompleksleşebiliyor. Fabrika gibi büyük ve pek değişmeyen ortamlarda robotlara olan etki sayısının az olması, ev ortamındaki robotun daha gelişmiş olmasına zorluyor. Yapılan işin hem hızlı ve hem doğru olması gerekiyor. Böyle robotlarında tasarlanması, şirketler için gerçekten uzun bir süreç.

Deep Learning ile karşımıza çıkan Everyday Robots, tabii ki sadece Google veya Alphabet’in ofislerinde kullanılmayacak. Şirket, robotunu tüm kullanıcıların kullanabilmesi için geliştirecek ve ardından piyasaya sürecek. Şu an için geliştirilen robotlar ancak yer süpürme ve silme yetileri olsa da gelecekte tüm ev işlerini kolayca halledebilecek gibi duruyor.

Güncel İçerikler