Şifresiz kimlik doğrulama platformu Stytch, 90 milyon dolar yatırım alarak 1 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Haziran 2020'de kurulan şifresiz kimlik doğrulama platformu Stytch, 90 milyon dolar yatırım aldı.

Yeni nesil kimlik doğrulamasını şifresiz, daha kolay ve daha güvenilir hale getirmek amacıyla kurulan Stytch, B Serisi finansman turunda 90 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Coatue Management LLC tarafından yönetilen ve mevcut yatırımcılar Benchmark Capital, Thrive Capital ve Index Ventures‘ın katılımıyla gerçekleştirilen Seri B fonlama, şirketin değerlemesini 1 milyar dolar seviyesine yükseltti.

Geçtiğimiz Temmuz ayında 30 milyon dolarlık Seri A finansman duyuran Stytch, o zamandan beri şifresiz kimlik doğrulama platformunu kullanan geliştiricilerde neredeyse %1.000 artış gördü ve Temmuz’da 350 geliştiriciden Kasım’da yaklaşık 4.000’e yükseldi.

Eski Plaid çalışanları olan Julianna Lamb ve Reed McGinley-Stempel tarafından geçtiğimiz sene haziran ayında kurulan girişim, uygulamalara ve web sitelerine kimlik doğrulaması oluşturmayı daha hızlı, daha kolay ve daha güvenli hale getiren altyapı ve araçlar oluşturuyor.

Lamb ve McGinley-Stempel bir blog yazısında yaptıkları açıklamada, “Kullanıcıların, kimlik doğrulama süreci çok zor olduğunda ne sıklıkla vazgeçtiklerini ve ortaya çıkan tüm sürtüşme parolalarına rağmen, kullanıcıları hesap devralma saldırılarına karşı savunmasız bıraktıklarını gördük” sözlerine yer verdiler.

Stytch platformunda e-posta sihirli bağlantıları, SMS ve WhatsApp şifreleri, OAuth bağlantıları, tek tıklamalı kullanıcı davetleri ve yerleşik sihirli bağlantılar ekleyen 3500’den fazla geliştirici bulunuyor. Birkaç Fortune 500 şirketi de dahil olmak üzere, her büyüklükteki şirketten geliştiriciler Stytch platformunu kullanıyor.

Şirket ayrıca bir satın alma haberini de duyurdu. Kodsuz, şifresiz lider bir kimlik doğrulama platformu olan Cotter‘ı satın aldığını duyurmaktan heyecan duyduğunu söyleyen şirket, bu kombinasyonun, geliştiricilerin parolasız teknolojileri benimsemesini daha da kolaylaştıracağına inandığını belirtti.

Güncel İçerikler