Şifresiz kimlik doğrulama platformu olan Stytch, 30 milyon dolar yatırım aldı

Yeni nesil kimlik doğrulamasını şifresiz, daha kolay ve daha güvenilir hale getirmek amacıyla kurulan Stytch, 30 milyon dolar A serisi yatırım aldı.

Geçtiğimiz sene haziran ayında kurulan Stytch, 30 milyon dolar Seri A yatırım aldığını web sitesi üzerinden duyurdu.

Thrive öncülüğünde gerçekleştirilen yatırım turuna Coatue, Benchmark ve Index de katılım gösterdi. Buna ek olarak şirket, Matthew Prince, Cassidy Williams, Neha Narkhede, ve Joshua Browder gibi yeni melek yatırımcılarla ortaklık yapmaya başlayacağının haberini verdi. Yapılan anlaşmaya göre Thrive bünyesinde görev yapan Gaurav Ahuja, şirketin yönetim kuruluna katılacak.

Şirket, eski Plaid çalışanları olan Julianna Lamb ve Reed McGinley-Stempel tarafından geçtiğimiz sene haziran ayında kuruldu. İkili, “Plaid’deyken hem güvenlik hem de kullanılabilirlik açısından şifrelerin eksikliklerine ilk elden tanık olduk. Kullanıcıların, kimlik doğrulama süreci çok zor olduğunda ne sıklıkla vazgeçtiklerini ve ortaya çıkan parola uyuşmazlıklarının kullanıcıları hesap devralma saldırılarına karşı savunmasız bıraktığını gördük” sözleriyle bu yola girmelerindeki motivasyona açıklık getirdi.

Lamb ve McGinley Stempel, şirketin yeni nesil kimlik doğrulamasını şifresiz hale getirmek için kurulduğunu vurguluyor. Şirket, uygulamalara ve web sitelerine kimlik doğrulaması oluşturmayı daha hızlı, daha kolay ve daha güvenli hale getiren altyapı ve araçlar oluşturmayı hedefliyor. Bugün, platformun e-mail sihirli bağlantıları, SMS ve WhatsApp şifreleri ekleyen 350’den fazla geliştiricisi mevcut. Her ölçekten şirketin basit geliştirici deneyiminden ve uygulama programlama arayüzü öncelikli yaklaşımından yararlandığını belirten şirket, bunun yalnızca bir başlangıç olduğunun da üzerini çiziyor.

Stytch, bu yeni finansman ile mobil biyometri, WebAuthn, OAuth girişleri, QR kodları ve anında bildirim gibi yeni kimlik doğrulama seçenekleri de ekleyecek. Ayrıca, oturum yönetimi, hesap kurtarma ve daha gelişmiş sahtekarlık tespiti oluşturarak kullanıcı altyapısı özelliklerini genişletmeyi de hedefliyor.

Güncel İçerikler