Adgager kurucusu Umut Vural, tüm yatırımcı ve ortaklarının hisselerini satın alarak yeni ortaklığını duyurdu

"Fikri değiştir, dünya değişsin" mottosuyla pazar araştırma sektörüne yüksek teknolojisiyle nitelikli ve güvenilir bir soluk getiren Adgager, dünyayı değiştirmek için ilk adımını yeni ortaklar ve güçlü bir teknoloji yatırımıyla atıyor.

2016 yılında, pazarlama araştırmalarının geleceği olmak için İTÜ desteğiyle yolculuğuna başlayan ve pazar araştırmaları sektöründe müşterilerine hizmet vermeye başlayan yerli girişim Adgager, yine aynı yıl iki farklı yatırım almıştı.

Kısa süre içinde Türkiye’nin en önemli markalarının tedarikçisi olmayı başaran ve yeni nesil araştırma çözümleri üreten ve çalışmalarını Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi’nde sürdüren Adgager, 2018 yılında en iyi 100 girişim arasında yer almayı başarmış, 2019 yılında yakaladığı yüzde 430 büyüme sonrası, 2020 yılına geldiğinde, bir önceki yıla göre %220 oranında büyüme oranını yakalamıştı.

20 kat büyüme!

6 başarılı yılın ardından hedeflerinin daha da büyük olduğunu ifade eden Adgager kurucusu Umut Vural, bu yıl Türkiye’deki tüm yatırımcı ve ortakların hisselerini satın alarak, kurduğu yeni stratejik ve global ortaklıkla beraber kurulduğu günden bu yana şirket değerini 20 kat büyüttüklerini açıkladı.

Yeni ortaklık ve yatırım

Bu süreçte teknolojik altyapı ve ürün portföyü olarak da sektördeki lider rolünü güçlendirmek için yeni yatırımlar yapma kararı alan girişim, yeni bir stratejik ortaklığa da imza attı. Halihazırda 350 bin kullanıcı arasından seçilmiş 80 bini aşkın Gager, 50 sürdürülebilir müşteri ve 1600’den fazla araştırma gibi başarılı rakamlarla yoluna devam eden Adgager, tüm bu teknolojik yatırım kararları ile dünyaya açılma yönündeki vizyonunda ilk adımını atmış oluyor.

Adgager, Sevda Taner ve Çiğdem Kasman’ın yeni yatırımları ve stratejik ortaklıklarıyla birlikte teknolojisini ve ekibini büyüteceğini belirtiyor.

Sorumluluk ve aksiyon alan müthiş bir topluluk

Daha önce farklı bir çok sektörde büyük başarılara imza atmış olan stratejik yatırım ortaklarından Sevda Taner, global adımlarla yola devam ettikleri bu sürecin umut ve heyecan dolu olduğunu ifade ederken, Adgager’da yer alan Gager topluluğunun gücünü vurgulamayı ihmal etmiyor.

Sevda Taner konuyla ilgili: “Adgager Ailesi’nin bir parçası olmaktan büyük heyecan duyuyorum. Bilişim dünyası beni her zaman heyecanlandırmıştır ve Adgager’ın gelişmiş teknik altyapısı beni bu dünyaya taşıdı. Ayrıca 80.000 Gager’ın yarattığı topluluk çok etkileyici! Sadece araştırmalara yön vermekle kalmayıp; aidiyet hisseden, fikirleriyle dünyayı değiştirebileceğinin bilincinde, doğru öngörüler vermek için sorumluluk ve aksiyon alan müthiş bir topluluk!” dedi.

Daha önce E&Y, Procter & Gamble, GE gibi uluslararası şirketlerde üst düzey yönetici olarak çalışmış olan Çiğdem Kasman, ayrıca uluslararası şirketler kapsamında Türkiye’den dünya çapında bir göreve atanan ilk Türk olma özelliğine de sahip. Kariyerine Londra’da hightech start-up dünyasında devam eden Çiğdem Kasman özellikle yerel bir markadan dünya çapında bir oyuncu olma surecinde Adgager ile birlikte çalışacak olmaktan çok büyük heyecan duyduğunu söylüyor.

Umut Vural, Adgager

Adgager’ın kurucusu Umut ise gururlu sevincini şu sözlerle dile getirdi: “2016 yılında hayal ederek başladığımız ve pazar araştırmasının geleceği mottosuyla harekete geçirdiğimiz Adgager, Gager’ın nitelikli verisi ve hızıyla araştırma dünyasına renk ve yenilik getirmişti. Getirmeye de devam ediyor. Bunu hissetmek, bilmek ve kendi müşterilerinden dinlemek inanılmaz keyifli ve motive edici. Bunun yanında artık yeni ortakları ve yaptığı teknolojik yatırımlarla da global adımlarını atmaya başlamış olması beni ve Adgager ekibini çok mutlu ediyor. Fikir değişiyor, dünya değişiyor!” dedi.

2016 yılından bu yana Adgager’ın tüm gelişmelerine egirişim olarak yer verdik ve Umut’un bundan sonraki aynı girişimde olan yolculuğunda da yer vermeye devam edeceğiz.

Güncel İçerikler