Terminal
Terminal
Terminal
Terminal

Sanal gerçeklik altyapısı ile geliştirilen yerli meditasyon platformu: MediboothVR

Dünyanın biofeedback ve sanal gerçeklik (VR) desteğiyle geliştirilmiş ilk meditasyon platformu MediboothVR, paya dayalı kitle fonlaması sistemi fonbulucu’da yatırım turuna çıkıyor. Yatırım turunda şirket paylarının %7,5’ini bireysel ve kurumsal yatırımcılara arz edecek olan MediboothVR, 925 bin TL tutarında yatırıma ulaşmayı hedefliyor.

Biofeedback ve sanal gerçeklik destekli meditasyon platformu MediboothVR, paya dayalı kitlesel fonlama kampanyasını fonbulucu’da yatırım turuna çıktı ve 24 saat geçmeden 925 bin TL’lik hedefini tamamladı.

MediboothVR, meditasyon esnasında odaklanmak ve bulunulan ortamdan soyutlanmak için gözlerin kapatılması yerine hayal gücüne hitap eden görselleştirme yöntemini sanal gerçeklik ortamına uyarlayan  bir platformdur.

MediboothVR, meditasyon pratiğini yeni bir boyuta taşıyor

Stres, Dünya Sağlık Örgütü tarafından 21. yüzyılın hastalığı olarak nitelendiriliyor. Stres nedeniyle bireylerin %77’sinde fiziksel, %73’ünde psikolojik semptomlar görülürken, işletmelerin yılda ortalama 300 milyar dolar zarara uğradığı tahmin ediliyor. Çalışanların stres seviyelerini düşürebilmelerini, odaklanma kabiliyetlerini, sağlık seviyeleri ile çalışma verimlerini artırmak üzere geliştirilen MediboothVR; biyogeribildirim altyapısı, kullanıcı deneyim takip mobil uygulaması ve meditasyon kabini ile bütüncül bir şekilde şirketlere hizmet veriyor.

Kişilerin fiziksel ve sanal ortamda rahatlıkla odaklanabilecekleri, güvende hissederek dikkat dağıtıcı unsurlardan soyutlanabilecekleri, mindfulness gelişimlerini takip edebilecekleri, görsel ve işitsel hikâye anlatımı destekli bir meditasyon kabini olarak tanımlanan MediboothVR, görsel tabanlı hikâyeleştirme metodolojisi ile meditasyon pratiğini yeni bir boyuta taşıyor.

MediboothVR nasıl geliştirildi?

Bireysel deneyimler ve bilimsel araştırmalara dayanan bilgiler kapsamında düzenli meditasyonun günlük hayata kattığı fayda ve değerler üzerine çalışan MediboothVR ekibi, “Meditasyon yaparken neden gözlerimizi kapatırız?” sorusuyla yola çıktı. Ekip; odaklanmak ve bulunulan ortamdan soyutlanmak için gözlerin kapatılması yerine nitelikli ve hayal gücüne hitap eden görselleştirme yöntemini, uzmanlıkları olan sanal gerçeklik ortamına uyarlamaya odaklandı.

Yaptıkları araştırmalar ve pilot uygulamalar ışığında MediboothVR ekibi, global bir konu olan iş ve yoğunluk kaynaklı stres alanına yöneldi. Bunun sonucunda sanal gerçeklik ve bio-feedback yazılım ve donanımları ile sağlanan MediboothVR meditasyon kabini geliştirildi. İş fikri ve Fark Labs’ın eşsiz mentorluğu ile 2021 Birinci Dönem TÜBİTAK Think BİGG sermaye desteği almaya hak kazanan MediboothVR, iş yerinde sağlıklı yaşam ve iş kaynaklı strese yönelik farklı, yenilikçi ve nitelikli bir çözüm…

Disiplinler arası yaklaşım ve iş birliklerinin gücü

“İnsanlık için tasarım ve teknoloji ilkesiyle” aksiyon alan MediboothVR ekibi tamamen kadın lider ve girişimcilerden oluşuyor. Farklı uzmanlık ve disiplinlerden gelen CEO Çiğdem Düzgüneş, COO Pınar Öncü, CPO Burcu Doğru ve Multidisipliner Tasarımcı Lalin Keyvan izledikleri yolda iş birliklerinin gücüne inanıyor. Bu kapsamda alanında uzman partnerlerle ilerleyen girişim; biofeedback alanında Prof. Dr. Sinan Canan, meditasyon alanında Metin Hara, VR ve Ar-Ge alanında Burçin Gürbüz partnerliği ve danışmanlığında güçlü bir yol haritası çiziyor.

Girişimcilikte doğru ekip kurmanın başarıdaki en kritik faktörlerden biri olduğunu vurgulayan fonbulucu Co-CEO’su Enis Erdem Yurdatapan, MediboothVR’ın hem sağlık hem teknolojideki yetkinliği ve deneyimiyle birlikte, girişimcilik yolculuklarında başarılı olacaklarına gönülden inandıklarını belirtiyor.

MediboothVR, kanser hastalarında gözlemlenen kronik ağrılar üzerinde çalışacak

MediboothVR’ın tıbbi onkoloji uzmanları ile yürüteceği çalışmalarla VR ve biofeedback ile desteklenen meditasyon uygulamasıyla kronik ağrıların yönetilebilirliği de keşfedilecek. Öte yandan geliştirilen teknolojilerle hastalık, fiziksel incinme ve stres kaynaklı geçmeyen ve artan ağrılara yönelik çalışmalar yapılacak.

Güncel İçerikler