Markaların pazarlama mesajlarını kişiselleştiren Ometria, 40 milyon dolar yatırım aldı

Perakende sektöründeki işletmelerin pazarlama mesajlarını kişiselleştirerek daha iyi müşteri deneyimleri edinmelerini sağlayan Ometria, 40 milyon dolar yatırım aldı.

Markaların ve perakendecilerin pazarlama mesajlarını kişiselleştirmelerini sağlayan yapay zeka tabancı Ometria, InfraVia Growth liderliğindeki C Serisi finansman turunda 40 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Mevcut yatırımcılar Octopus Ventures, Sonae IMSummit Action, Adjuvo ve Columbia Lake Partners‘ın yanı sıra Lance Batchelor da dahil olmak üzere birkaç yatırımcı da tura destek verdi. 2019 yılında 21 milyon dolar yatırım aldığını paylaşan şirket, toplamda 75 milyon dolar toplamış oldu.

Perakende sektöründeki işletmelerin müşterilerinin ilgi çekici ve güvenilir müşteri deneyimi edinmelerine yardımcı olan Ometria, 2013 yılında kuruldu. Başlangıçta yalnızca e-posta yoluyla pazarlama mesajlarının kişiselleştirilmesini sağlayan şirket şu anda SMS, Facebook, Google ve anlık bildirimler aracılığıyla da hizmet veriyor. Şirketin açıklamasına göre bugün en büyük perakende markalarından 200’ü, dünya çapında 350 milyon bireysel müşteriler için güvenilir deneyimler oluşturmak amacıyla Ometria’yı kullanıyor. Steve Madden, MADE.COM, Pepe Jeans, Aden + Anais, Notonthehighstreet.com, Hotel Chocolat ve Feelunique bu isimler arasında yer alıyor.

Ometria kurucusu ve CEO’su Ivan Mazour yaptığı açıklamada, yeni sermayeyi ürün, mühendislik, veri bilimi ve tasarım ekibinin boyutunu üç katına çıkarmak ve ayrıca genel küresel operasyonlarını Kuzey Amerika ve Avrupa’da genişletmek için kullanmayı planladıklarını belirtti. Mazour, başarılı ticaretin artık tamamen markaların üstün müşteri deneyimleri oluşturarak farklılaşma yeteneğine bağlı olduğunu ve Ometria’nın bunu başarmak için çözümler sunma konusunda konumunu güçlendirdiğini söyledi.

Çoğu departmanında uzaktan ve esnek çalışma imkanı sunan şirket, tüm departmanlarda işe alım yaptığını ve açık pozisyonlar için dünyanın her yerinden ekip arkadaşları aradığını vurguladı.

Güncel İçerikler