Girişimler için İzmir merkezli yeni yatırım şirketi: Aegean Ventures

Farklı alan ve sektörlerde uzman 20 kurucu ortağı ile İzmir’de kurulan Aegean Ventures, sahip olduğu deneyimli kadrosu ve stratejik network desteği ile sektöre yeni bir vizyon kazandıracak.

Hali hazırda yatırım haricinde; Stratejik Danışmanlık, Kuluçka merkezi ile Altyapı Desteği, Yazılım konusunda deneyimli uzman kurucu ortakları ile Teknik Danışmanlık ve Network Desteği sağlayacak olan Aegean Ventures, girişimlerin ve girişimcilerin ihtiyaç duyacakları tüm konularda destek sağlayacak.

Küresel pazarlara açılma hedeflerine katkıda bulunabileceği 10 erken aşama girişimine yatırım yapmayı planlayan Aegean, ilk etapta; E-ticaret, Yapay Zeka, Fintech, Healthtech ve Oyun sektörlerini önceliklendireceğini belirtiyor.

Son dönemde Türkiye’den çıkan başarı hikayelerini eski bir girişimci olarak oldukça çarpıcı ve heyecan verici bulduğunu belirten Aegean Ventures Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Üstünkar, bu trendin ve dolayısıyla da start-uplara yapılan toplam yatırımın katlanarak artmasını beklediğini iletti. Gürkan Üstünkar; “En büyük arzumuz önümüzdeki yıllarda yeni Unicorn’lar arasına katılacak Türk girişimlerinin başarı hikayesinde yer almak. Üniversiteler ile yakın işbirliklerimiz ile gençlerimizin girişimciliğe yönelmesi için mentörlükten, yurtdışına açılma potansiyeli olan teknogirişimlere destekten, erken aşamada yatırım ve stratejik danışmanlığa kadar geniş bir yelpazede girişimcilik ekosistemine katkıda bulunmak ve aktif portföy şirket sayımızı her sene ikiye katlamak kısa vadede en önemli hedefimiz“ dedi.

Aegean Ventures, sunmuş olduğu danışmanlık ve network destekleri ile girişimcilik ekosistemine yeni bir soluk getirmeyi ve 5 yıl içerisinde ekosistemin önemli oyuncularından biri olmayı hedefliyor.

Güncel İçerikler