İş akışlarındaki tekrarlayan süreçleri otomatikleştiren Workato, 5.7 milyar dolar değerlemeyle 200 milyon dolar yatırım aldı

Şirketlerin tekrarlayan iş akışlarını otomasyon yoluyla basitleştiren Workato, çarşamba günü yaptığı açıklamada 200 milyon dolar yatırım aldığını ve RailsData'yı satın aldığını duyurdu.

İşletmelerin iş akışlarında tekrarlayan süreçleri hızlandırmak için otomatik çözümler üreten bir platform olan Workato, çarşamba günü yaptığı açıklamada, 5,7 milyar dolarlık değerlemeyle E Serisi finansman turunda 200 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Workato CEO’su Vijay Tella kaleme aldığı blog yazısında, yeni sermayeyi platforma yatırım yapmak ve gelecekte bir halka arz gerçekleştirmeden önce stratejik satın alma işlemleri için kullanmayı planladıklarını açıkladı.

Battery Ventures‘ın öncülük ettiği Seri E fonlamaya Insight Partners, Altimeter Capital ve Tiger Global de eşit miktarlarda katılım sağladı. Ocak ayında 1,7 milyar dolarlık değerlemeyle 110 milyon dolar yatırım alan şirket, son finansmanın ardından toplamda 421 milyon dolar toplamış oldu.

Tella, bu hızlı artışın nedeni olarak otomasyon ve özellikle kurumsal otomasyon alanındaki büyümeyi gösterdi ve “otomasyon pazarı, son 12 ayda bir dizi halka arz ve satın alma ile ciddi bir değişim yaşadı. D serisi turumuzdan bu yana, gelirimizin tabanı iki kattan fazla artmış olsa bile, her çeyrekte hızlanan şaşırtıcı bir büyüme yaşadık” sözlerine yer verdi. Şirketin müşterileri arasında Adobe, AT&T, Slack, Box, Autodesk ve Nextdoor gibi isimler yer alıyor.

Buna ek olarak Workato, aynı açıklamada bir satın alma işlemini de duyurdu. Şirket, uygulamaları, verileri ve cihazları entegre etmek için API tabanlı teknoloji geliştiren bir girişim olan Hindistan merkezli RailsData‘yı satın aldığını açıkladı. Bugün piyasada 1000’den fazla uygulama desteğiyle entegrasyonda lider olduğunu söyleyen Workato, RailsData ekibinin bu sayıyı 18 ayda 10.000’e çıkarmaya yardımcı olacağını belirtti. ABD dışında şirketin Avustralya, İspanya, Japonya, Filipinler ve Singapur’da ofisleri bulunuyor.

Güncel İçerikler