Doğrudan tüketiciye yönelik operasyonları yöneten Hive, 34 milyon dolar yatırım aldı

Doğrudan tüketiciye e-ticaret platformlarının lojistik süreçlerini yöneten Hive, 34 milyon dolar yatırım aldı.

Doğrudan tüketiciye yönelik marka operasyonlarını yöneten girişim Hive, bu yıl içindeki ikinci yatırımını duyurarak 34 milyon dolar yatırım alarak 157 milyon dolar değerlemeye ulaştığını paylaştı.

Yeni finansman turu, mevcut yatırımcılar Earlybird ve Picus tarafından yönetilirken yeni yatırımcı Tiger Global Management tarafından da destek gördü.

E-ticaret firmalarının sipariş hazırlama süreçlerine odaklanan Berlin merkezli girişim, Temmuz 2020’de Oskar Ziegler, Franz Purucker ve Leo von Kleist tarafından şeffaf maliyet yapıları, özel özellikler ve sürdürülebilir paketleme ve nakliye dahil olmak üzere yazılım ve operasyonel hizmetler sunmak amacıyla kuruldu. Özellikle küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin doğrudan tüketici odaklı siparişlerini teknolojisi ile destekleyen şirket, Amazon, Shopify ve WooCommerce gibi büyük e-ticaret platformlarıyla entegre bir şekilde faaliyet gösteriyor.

Doğrudan tüketiciye işletmelerinin ayda 30 siparişi aşarak 1000’e ulaştıklarında evlerinden envanter kontrol etmenin ve büyük markalarla rekabet etmenin zorluğundan bahseden Hive kurucu ortağı ve CEO’su Franz Purucker, Hive’in envanter yönetimi, maliyet yapısı ve müşteri bildirimlerini alma yeteneği sağlayarak işletmelere kolaylık sağladığını belirtti.

Kısa sürede önemli bir büyüme sağlayan Hive, şu anda 100 kişilik bir ekipten oluşuyor. Şirket yaptığı açıklamada yeni sermayeyi teknoloji ekibini üç katına çıkarmak, tedarik zinciri ve iş ekipleri için ürün geliştirmeye yatırım yapmak ve yeni hizmetler oluşturmak için kullanmayı planladığını açıkladı. Şirket ayrıca 2022 yılının başında Paris ile başlamak üzere, önümüzdeki aylarda yeni pazarlara genişlemeyi planlıyor. Girişim, teslimat sürelerini Avrupa’nın çoğu yerinde iki güne, ana pazarları için ise bir sonraki güne indirmeyi hedefliyor.

Güncel İçerikler