Geleceğin iş odaklı etkileşim platformu olmayı hedefleyen EKOS, Startupfon’dan yatırım aldı

Startupfon'dan yatırım alan EKOS.AI, iş dünyasındaki dijital etkileşimleri anlamlı, etkili bir hale getirmeyi hedefleyen bir networking ve etkileşim platformudur.

Mart ayında fon kuruluşunu tamamlamasıyla birlikte Startupfon, Türk girişim ekosisteminde yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Startupfon, portföyünde Kunduz, Scoutium ve Colendi gibi globale açılan girişimleri eklemesinin ardından son olarak EKOS.AI’ya yatırım yaptı.

EKOS.AI, iş dünyasındaki dijital etkileşimleri anlamlı, etkili bir hale getirmeyi hedefleyen bir networking ve etkileşim platformudur. EKOS.AI tek bir platformda hem yeni bağlantılar kurmayı hem de hali hazırdaki bağlantılarınızla video ve sesli görüşmelerle etkileşimde bulunmanızı sağlayarak profesyonel sosyal ağları devrimleştirmeyi hedeflemektedir.

Pandemi sürecinin de etkisiyle hızla değişen dijital paradigmalar, dijital etkileşim alanında da geniş ölçekli dönüşümler yaratmaya devam ediyor. Bu bağlamda EKOS.AI, “Geleceğin profesyonel etkileşim platformu” mottosuyla 2020 yılında ABD’nin Boston şehrinde bir Türk girişimci olan Melis Dural tarafından kuruldu.

Yakın zamanda “kapalı beta” sürümü yayınlanacak olan EKOS.AI’ın şu anda bekleme listesinde binlerce kişi bulunmakta, global uygulama alanları için 10 kurum ile anlaştı ve 60’dan fazla sektör lideri ise EKOS.AI’ya katılımını tamamladı.

Anlamlı ve etki odaklı bir yaklaşımla iş toplulukları oluşturmayı, fikir alışverişi kanalı oluşturmayı ve büyüme fikirleri optimizasyonu sağlamayı hedefleyen Boston merkezli EKOS’un ABD, İngiltere ve Türkiye’de hybrid-remote modeliyle çalışan 25 kişilik çokkültürlü bir ekibi bulunuyor.

Daha önce Caroline Koç, Emre Kurttepeli, Tony Bordon ve Arda Kutsal gibi yatırımcılardan tohum öncesi yatırım alan EKOS’un Startupfon’un katıldığı yatırım turu sonrasında öncelikli olarak teknoloji takımını büyüterek, altyapı çalışmalarına hız vermeyi ve pazara giriş faaliyetlerini gerçekleştirmeyi hedeflemekte.

EKOS.AI’ın kurucusu Melis Dural yatırımla ilgili olarak; “Startupfon takımıyla yaptığımız görüşmeler sonucunda yatırım turuna “smart money” olarak gördüğümüz etkili bir partner daha katılabilmemiz bizim için çok güzel ve heyecan verici bir kazanım oldu” dedi.
Startupfon kurucu ortağı Gülsüm Çıracı ise; “EKOS’un değişimin son derece hızlı olduğu bir dünyada uzman ve rehber etkileşimleri yoluyla sosyal öğrenmeyi destekleyen bir platform Startupfon olarak EKOS ekibinin bu platformu global çapta başarılı bir şekilde uygulayacağına olan inancımızla yatırım yaptık ve bu fırsatı kaçırmak istemedik” dedi.

Güncel İçerikler