Dijital kimlik doğrulama ve dolandırıcılık çözümleri sağlayıcısı Socure, 450 milyon dolar yatırım aldı

Dijital tüketici yolculuğunda kimlik doğrulama zorluklarını ele alan önde gelen dijital kimlik doğrulama platformu Socure, 4,5 milyar dolar değerleme üzerinden 450 milyon dolar yatırım aldı.

Dijital kimlik doğrulama ve dolandırıcılık çözümlerinin önde gelen sağlayıcısı Socure, 4,5 milyar dolar değerlemeyle 450 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

T. Rowe Price Associates Inc. ve Accel tarafından yönetilen Seri E turda mevcut yatırımcı Commerce Ventures‘ın yanı sıra iki yeni yatırımcı Bain Capital Ventures ve Tiger Global de karşımıza çıkıyor.

Socure, yeni sermayeyi tüm dijital tüketici yolculuğunda kimlik doğrulama zorluklarını ele almak, kamu sektörü de dahil olmak üzere yeni pazarlara girmek, veri bilimi ve mühendislik alanında ekibini genişletmek için kullanmayı planlıyor. Şirket ayrıca, tam otomatik ID+ platformunu yalnızca üçüncü taraf sahtekarlıklara karşı değil, birinci taraf dolandırıcılık riskini de ele alması için en üst düzeye çıkarmak amacıyla yeni sermayeden yararlanacak.

Javelin Strategy & Research’e göre özel sektörde ABD’de 2020 yılındaki kimlik sahtekarlığı kayıpları toplam 56 milyar dolara ulaştı ve kamu sektöründe, yalnızca işsizlik konusunda 2020 kimlik sahtekarlığı kayıpları toplamda 400 milyar doları buldu. Kimlik doğrulama çözümünün benzersiz doğruluğu ve kapsayıcılığı olduğunu söyleyen Socure, 8 milyardan fazla kaydı ve 700 milyondan fazla kimliği analiz eden bir kimlik çözümleme motoru içeriyor.

Socure ayrıca telesağlık, oyun, e-ticaret pazarları ve kamu sektöründe de aktif olarak faaliyet gösteriyor. Şirket, yıldan yıla %500 rezervasyon artışı ve %221 müşteri artışı ile tüm sektörlerde en yüksek oranda benimsenen eksiksiz bir kimlik doğrulama ve dolandırıcılık tespiti platformu olduğunu söylüyor. Socure, ID+ platformunun her büyüklükteki kuruluş için tercih edilen kimlik doğrulama ve dolandırıcılık platformu haline geldiğin belirtiyor. Şirketin açıklamasına göre, en büyük beş bankadan dördü, en büyük 10 kredi kartı düzenleyicisinden 7’si, “şimdi al, sonra öde” platformları ve en iyi kripto borsaları tarafından tercih ediliyor.

Güncel İçerikler