Gelişmekte olan pazarlara odaklanan fintech girişimi JUMO, Fidelity liderliğinde 120 milyon dolar yatırım aldı

Güney Afrika ve Londra merkezli fintech girişimi JUMO, 120 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Yeni nesil finansal hizmetler geliştiren bir teknoloji şirketi olan JUMO, pazartesi günü yaptığı açıklamada, yeni ve mevcut yatırımcılarının desteklediği 120 milyon dolarlık finansman turunu başarıyla tamamladığını duyurdu.

Gelişmekte olan pazarlardaki fintech girişimlere ilk kez yatırım yapan Fidelity Management & Research Company tarafından yönetilen tur, Visa ve Londra merkezli yatırım yönetimi firması Kingsway Capital gibi isimlerden de katılım gördü. JUMO, bugüne kadar topladığı toplam fonu 200 milyon dolara çıkarmış oldu.

2015 yılında kurulan ve kendisini “hizmet olarak bankacılık” platformu olarak adlandıran Güney Afrika ve Londra merkezli şirket, gelişmekte olan pazarlardaki girişimcilere ve işletmelere finansal hizmetler sunuyor. Bankaların kredi ve tasarruf ürünleriyle milyonlarca yeni müşteriye ulaşmasını sağlayan akıllı bir platform olarak hizmet veriyor. Platformun kendisi, temel bankacılıktan sigortacılık ve dolandırıcılık tespit hizmetlerine kadar bankaların faaliyet göstermek için ihtiyaç duyduğu eksiksiz bir altyapı ve hizmet yelpazesi sunuyor.

JUMO Kurucusu ve CEO’su Andrew Watkins-Ball yaptığı açıklamada, yeni sermayenin platform kapasitesinin büyümesini desteklemesi, şirketin hizmetlerini geliştirmesi ve KOBİ’lere sunulan finansal ürün sayısını artırmasının yanı sıra tüccarlar ve daha büyük işletmeler için daha uzun vadeli kredi seçenekleri sunmasına yardımcı olması için kullanılacağını söyledi.

Şirketin verilerine göre JUMO platformu bugüne kadar Gana, Uganda, Kenya, Tanzanya, Zambiya, Fildişi Sahili ve Pakistan’da 18 milyondan fazla kişiye ve küçük işletmeye toplam 3,5 milyar dolar tutarında 120 milyon kredi vermek için kullanıldı. 2018 yılında Singapur’da bir ofis açan şirket, şu anda birincil operasyonel ve teknoloji merkezleri olarak yalnızca Cape Town, Nairobi, Porto ve Londra’yı belirtiyor.

Güncel İçerikler