Endüstriyel siber güvenlik girişimi Dragos, 200 milyon dolar yatırım alarak 1.7 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Maryland merkezli siber güvenlik şirketi Dragos, 1,7 milyar dolarlık bir değerleme ile D Serisi finansman turunda 200 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Koch Disruptive Technologies tarafından yönetilen Seri D fonlamaya Emerson, Hewlett Packard Enterprise, Allegis Cyber, Canaan, DataTribe, Energy Impact Partners, National Grid Partners, Schweitzer Engineering Labs, Global Reserve Group ve Rockwell Automation gibi isimler de destek verdi.

Jon Lavender, Justin Cavinee ve Robert M. Lee tarafından 2016 yılında kurulan Dragos, tehditlerin tespit edilebilmesi ve ele alınabilmesi için müşterilere endüstriyel kontrol sistemleri (ICS) ve operasyonel teknoloji (OT) ağlarında görünürlük sağlamayan sensör tabanlı bir platformdur. Ekipman davranışı ve işlev kodları hakkında bir anlayış kazanmanın yanı sıra uyarılar için bağlam sunmak amacıyla kötü amaçlı etkinliği tespit eden şirket, farklı kuruluşlar arasında tehdit istihbaratını paylaşmayı amaçlayan, isteğe bağlı ve anonimleştirilmiş bir ağ olan Neighborhood Keeper‘a ev sahipliği yapıyor.

Sayıları giderek artan ve agresif hale gelen siber saldırılarının yanı sıra, endüstriyel otomasyon ortamları karmaşık hale geldikçe esnekliği korumak için uygun içgörülerin sağlanmasının da bir risk faktörü olduğuna dikkat çeken Dragos CEO’su Robert M. Lee yaptığı açıklamada, “Kurumsal liderlikten hükümet yetkililerine kadar dünyanın dört bir yanındaki yöneticiler, OT’yi korumanın kritikliğini ve bunu OT’ye özgü yaklaşımlarla yapma gereğini belirtmeye devam etti” açıklamasında bulundu.

Şirket, küresel olarak genişlemek ve elektrik, petrol ve gaz, kimya, ilaç, yiyecek ve içecek, su ve imalat endüstrilerindeki müşterileri desteklemek için yeni sermayeyi kullanmayı planladığını açıkladı. Dragos, Birleşik Krallık, Avustralya, Yeni Zelanda ve Körfez İşbirliği Konseyi içindeki operasyonlarını büyüttüğü için gelirinin yıldan yıla %100 arttığını iddia ediyor ve önümüzdeki aylarda Dubai’de bir ofis açmayı planlıyor.

Güncel İçerikler