BAE merkezli tarım girişimi Pure Harvest Smart Farms, 64.5 milyon dolar yatırım aldı

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli sürdürülebilir tarım teknolojileri girişimi Pure Harvest Smart Farms, 64.5 milyon dolar yatırım aldı.

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli tarım teknolojileri girişimi Pure Harvest Smart Farms, çarşamba günü yaptığı açıklamada 64.5 milyon dolarlık büyüme sermayesi sağladığını duyurdu. Kore’nin önde gelen özel yatırım şirketi IMM Investment tarafından yönetilen finansman turuna, şirketin mevcut ve yeni yatırımcıları da katılım sağladı.

2016 yılında Sky Kurtz (CEO), Mahmoud Adi ve Robert Kupstas tarafından kurulan Pure Harvest, sert çöl iklimlerinde meyve ve sebze yetiştirmek için hidroponik teknoloji, yani topraksız tarım teknolojisi kullanıyor. Şu anda Suudi Arabistan ve Kuveyt’te geliştirilen dördüncü ve beşinci projeleri ile BAE’de üç çiftliği işletmekte olan girişim, şu ana kadar toplamda 271.6 milyon dolar yatırım alarak MENASA (Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Güney Asya) bölgesindeki en büyük “agritech” yatırımını sağlamış oldu.

Şirket şu anda domates, yeşil yapraklı sebzeler ve çilekler dahil olmak üzere çeşitli mahsuller üretiyor ve taze ürün pazarında güvenilir bir marka olarak ün kazanıyor. Girişim, yakın zamanda çok sayıda mahsul için 18 hektarın üzerinde üretim kapasitesini işleteceğini ve 300’den fazla kişiyi işe alacağını açıkladı.

Orta Doğu ve Kuzey Afrika genelinde önde gelen sürdürülebilir teknoloji destekli bir tarım işletmesi olan Pure Harvest, yeni sermayeyi teknolojisini geliştirmek için kullanmayı planladığını açıkladı.

Pure Harvest kurucusu ve CEO’su Sky Kurtz, şirket için bir dönüm noktası olarak nitelendirdiği yeni sermaye hakkında yaptığı açıklamada, daha dayanıklı ve sürdürülebilir bir gıda sistemi inşa etmek, gıda güvenliği sorunlarıyla mücadele etmek, gıda üretimini her yerde ve en zorlu iklim şartlarında bile yerelleştirmek için IMM Investment ile aynı değerleri ve vizyonu paylaşmaktan gurur duyduklarını belirtti.

Güncel İçerikler