İsviçre merkezli gider yönetimi platformu Yokoy, 26 milyon dolar yatırım aldı

Orta ölçekli ve kurumsal şirketler için yapay zeka destekli gider yönetimi platformu olan Yokoy, 26 milyon dolarlık A Serisi finansman turunu kapattığını duyurdu.

Gider yönetimi platformu Yokoy bugün, 26 milyon dolarlık A serisi finansman turunu tamamladığını duyurdu. Finansman, önde gelen Avrupalı ​​yatırımcı Balderton Capital‘in katılımıyla Left Lane tarafından yönetildi.

2019 yılında İsviçre’de kurulan Yokoy, orta ölçekli ve kurumsal şirketler için yapay zeka destekli bir gider yönetimi paketi, tedarikçi fatura yönetimi ve kurumsal kredi kartları sunuyor. Harcama yönetimi söz konusu olduğunda en büyük maliyet etkenlerinin genellikle hatalar, manuel çalışma ve işlem ücretleri olduğunu belirten şirket, yoğun süreçlerin otomatikleştirilmesi durumunda bu maliyetlerin yarı yarıya azaltılabileceğini iddia ediyor.

Yokoy CTO’su Devis Lussi yaptığı açıklamada, “Yokoy ile, müşterilerimize geniş kurumsal harcama süreçlerini kontrol etme ve iş akışlarında ince ayar yapma konusunda yetki veren, son derece akıllı, son derece güvenli ve son derece özelleştirilebilir bir küresel harcama yönetimi platformu oluşturuyoruz” sözlerine yer verdi.

Pandemi sırasında müşteri başına Yokoy üzerinden işlenen toplam harcama hacminin arttığını söyleyen şirketin CEO’su Philippe Sahli, pandeminin şirketlerde dijitalleşmeyi ve otomasyonu önemli ölçüde hızlandırdığını ve bu sebepten Yokoy’un pandeminin bir kazanını olarak değerlendirilebileceğine dikkat çekti.

Gider yönetimi konusunda birçok şirketle rekabet halinde olan girişim, iki yıl gibi kısa bir süre içinde DPD Group, Stadler Rail, Rusya’nın Sberbank’ı ve İsviçre bankası Swissquote dahil olmak üzere 400 müşteride 80.000 kullanıcıyı müşteri tabanına çekmeyi başardı. Şu anda 5 ofisinde yaklaşık 100 kişiyi istihdam eden Yokoy, 2022 yılı sonuna kadar bu sayının 250’ye çıkması için yeni finansmanı kullanmayı planladığını açıkladı.

Güncel İçerikler