Apple, M1 Pro ve M1 Max işlemcileri ile özelleştirilebilen 14 inç ve 16 inç MacBook Pro modellerini duyurdu

Apple, 120 Hz ProMotion ekranların yer aldığı 14 inç ve 16 inç yeni MacBook Pro modellerini tanıttı.

Teknoloji devi Apple, yeni ürün ve hizmetlerini gerçekleştirdiği Apple Etkinliği’nde kullanıcıları ile paylaşmaya devam ediyor. Bugün 20.00 itibari ile Eylül ayında gerçekleştirdiği özel etkinliğinin ikincisini gerçekleştiren Apple, müzik alanına ek olarak Mac ürün serisinde de yeni geliştirmelerini duyurdu.

M1 Pro ve M1 Max çip

M1 çipini duyurması ile üst düzey bir dizüstü bilgisayar deneyimi sunan şirket, M1 çipini daha da geliştirerek M1 Pro ve M1 Max işlemcilerini duyurdu. M1 Pro’nun özelliklerini sıralamak gerekirse:

  1. 10 adede kadar çekirdekle yapılandırılabilen CPU
  2. 16 adede kadar çekirdekle yapılandırılabilen GPU
  3. 32 GB’a kadar birleşik bellek
  4. 200 GBps’ye kadar bellek bant genişliği

Eğer M1 Max’in özelliklerine yakından bakmak gerekirse:

  1. 10 çekirdekli CPU
  2. 32 adede kadar çekirdekle yapılandırılabilen GPU
  3. 64 GB’a kadar birleşik bellek
  4. 400 GBps’ye kadar bellek bant genişliği

M1 Pro ve M1 Max işlemci ile 3,7 kata kadar daha hızlı CPU performansı sunan yeni MacBook Pro’lar, 13 kata kadar daha hızlı grafik performansını da barındırıyor. Bu çip sayesinde 21 saate kadar pil ömrünün yer aldığı cihazlarda 11 kata kadar daha hızlı yapay öğrenme de bulunuyor.

Tasarım ve Ekran

Tamamen yenilenen bir tasarım ile kullanıcılarını karşılayan Apple, iPhone X ve üstü cihazlarımızdan hatırlayacağımız çentik tasarımını MacBook Pro’da karşımıza çıkarıyor. Kamerayı burada barındıran şirket, bu hareketi ile kullanıcılara ekran kullanımını daha da arttırmayı sağlıyor.

120 Hz ProMotion teknolojisini destekleyen Liquid Retina XDR bir ekranın yer aldığı cihaz, Apple’ın söylediğine göre Mac dizüstü bilgisayarlardaki en iyi kamera ve ses teknolojisini de barındırıyor. Bağlantı noktaları incelendiğinde ise eski Mac’lerde yer alan HDMI, SD kart okuyucu ve manyetik şarj için MagSafe de yer alıyor.

Uzamsal Ses

Uzamsal Ses desteğinin de artık yeni MacBook Pro’da yer aldığını belirten Apple, bu cihazın içerisinde altı adet hoparlör yerleştirmiş. Dolby Atmos formatındaki müzik veya videolarda uzamsal ses teknolojisinin çalışabildiğini belirten şirket, macOS Monterey işletim sistemiyle gücüne güç katıyor.

“Profesyonel uygulamalar. M1 Pro ve M1 Max ile mucizeler yaratmaya hazırlar.”

10 binden fazla uygulama ve eklentinin Apple Silikon çiplerine optimize edildiğini belirten Apple, yayınladığı yeni Rosetta 2 ile Intel işlemciler için tasarlanmış uygulamaları yeni MacBook Pro’nuzda sorunsuz bir şekilde kullanabilmenizi sağlıyor.

Yeni 14 inç MacBook Pro, 23.499,00 TL’lik başlangıç fiyatı sahip olurken 16 inç MacBook Pro ise 28.999,00 TL’lik başlangıç seçenekleri bulunuyor. M1 Pro işlemcisinin yer aldığı bu modellerde M1 Max işlemcisi tercih edildiğinde ise fiyat bu doğrultuda artış gösterebiliyor.

Yeni MacBook Pro’yu ön sipariş vermek veya fiyat karşılaştırması yapmak için buraya tıklayarak Apple web sitesine erişebilirsiniz.

Güncel İçerikler