İşletmelere dijital kredi platformu olarak hizmet veren Tala, 145 milyon dolar yatırım aldı

Shivani Siroya tarafından kurulan ve büyümekte olan işletmelerin kredi ihtiyaçlarına cevap veren Tala, bugün 145 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Gelişmekte olan kuruluşlara dijital kredi platformu olarak hizmet veren Tala, bugün 145 milyon dolar değerindeki E Serisi finansman turunu duyurdu.

Upstart tarafından yönetilen Seri E fonlama, mevcut yatırımcılar IVP, Revolution Growth, PayPal Ventures ve Lowercase Capital‘ın yanı sıra, yeni yatırımcılar Kindred Ventures ve J. Safra Group gibi isimlerden de destek gördü. Şirketin, bu finansmanın ardından değerlemesinin 800 milyona yakın bir değerde olduğu söyleniyor.

Eski yatırım bankacılığı analisti olan Shivani Siroya, 2011 yılında işinden ayrılarak Tala’yı kurdu. Gelişmekte olan piyasalarda, birçok kişinin kredibilitesinin olduğunu, ancak hızlı kredilere ulaşmakta zorluk çektiklerini fark eden Siroya, bu soruna sebep olan etkenleri dikkatle incelemiş ve şirketin ilk adımlarını atmış oldu.

Girişim, 2014 yılında Kenya’daki tüketicilere kredi ve teminatsız krediler sunmak için mobil uygulamasını başlattı ve o zamandan beri Filipinler, Meksika ve çok daha yakın bir zamanda Hindistan’a yayılarak büyümesini sürdürdü. Misyonu “dünyanın en erişilebilir finansal hizmetlerini oluşturmak” olan şirket, 6 milyondan fazla kişinin finansal hedeflerine güvenle ulaşmak için Tala uygulamasını tercih ettiğini söylüyor.

Şirketin verilerine göre, küçük ve gelişmekte olan işletmeler, Kenya, Filipinler, Meksika ve Hindistan’daki müşteriler 2,7 milyar dolardan fazla borç aldı ve her gün 12.000’den fazla kişi Tala’ya kaydoluyor.

Bugünkü açıklamasında “Bu yatırımı, bu hizmetleri sağlamak ve paranızı büyütmek, biriktirmek ve yönetmek için yepyeni araçlar sağlayan yeni finansal hesap deneyimimizin kullanıma sunulmasını hızlandırmak için kullanacağız” diyen şirket, ayrıca kripto çözümlerini daha uygun fiyatlı ve erişilebilir hale getirmek için ilk toplu pazar kripto ürünlerinden birini geliştirmek için çalışacağını söyledi.

Güncel İçerikler