Instagram, yaşanan bağlantı kesintilerinde kullanıcıları bilgilendirmek için uygulamasına yeni bir özellik ekliyor

Popüler sosyal medya platformu Instagram, bağlantı ve tektik sorunlarda kullanıcılarını haberdar edebilmek için yeni bir özelliği uygulamasına dahil ediyor.

Facebook çatısı altında görevlerini sürdüren Instagram, uygulamasına yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Facebook, Instagram ve WhatsApp platformlarında yaşanan 6 saatlik bağlantı sorunu, şirkete oldukça pahalıya patlamış ve kesinti hakkında yanlış bilgilerinde hızla yayılmasına neden olmuştu.

Twitter, Reddit ve diğer aktif sosyal medya platformları üzerinde kimi kullanıcılar Facebook’un DDOS saldırısına uğradığını söylerken, kimi kullanıcılar ise Facebook’un silindiğini iddia etmişti. Facebook’un ise kullanıcıları bilgilendirmek için Twitter üzerinden duyuru yapması ise kullanıcılar tarafından alay konusu olmuştu. Instagram, bu sürecin tekrarlanmaması adına uygulamasına bağlantı sorunlarını için yeni bağlantı bildirimi özelliğini başlattı.

Şirket bu özelliği ile yaşanan kesinti ve teknik problemlerde kullanıcıları bir bildirim yardımı ile uyaracak. Bu şekilde farklı bir platformdan duyuru yapma ihtiyacı duymayacak. Henüz test aşamasında olan bu özellik, uygulamada yer alan “Hareketler” kısmında gösterilecek.

Konu hakkında önemli bir detayı daha açıklayan Instagram, kişisel bağlantı sorunları gibi daha özel sorunlar için bu bildirim mekanizması çalışmayacak. Ancak ciddi bir problem olması ve problemin uzun süreli olması durumlarında bu hizmet çalışmaya başlayacak.

“Topluluğumuzla yaptığımız konuşmalar ve kapsamlı araştırmalar sayesinde Instagram’da geçici sorunlar yaşandığında bunun ne kadar kafa karıştırıcı olabileceğini biliyoruz. Katılımı veya dağıtımı etkilediklerinde, insanların, gönderilerine bağlı olarak sorunların kendilerine özgü olduğunu düşünmelerine yol açabileceğini de biliyoruz. Bu netlik eksikliği sinir bozucu olabilir, bu yüzden neler olup bittiğini doğrudan bizden öğrenmenin daha kolay olmasını istiyoruz.”

Özelliğin henüz ABD üzerinde test edildiği belirtiliyor. Önümüzdeki aylarda ABD’deki test sürecinin tamamlanması ile test süreci diğer ülkelerde başlayacak ve gün geçtikçe tüm kullanıcılara açılacak.

Güncel İçerikler