KOBİ’ler için İK platformu olan Personio, 270 milyon dolar yatırım alarak 6,3 milyar dolar değerlemeye ulaştı

KOBİ'ler için manuel süreçleri otomatikleştiren ve İK hizmeti veren Münih merkezli Personio, 270 milyon dolar yatırım alarak 6,3 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Küçük ve orta ölçekli şirketler için insan kaynakları hizmeti veren Münih merkezli bir girişim olan Personio, bugün E Serisi finansman turunda 270 milyon dolar bir yatırım alarak 6,3 milyar dolar değerlemeye ulaştığını duyurdu.

Greenoaks Capital Partners tarafından yönetilen Seri E fonlamada, Altimeter Capital ve Alkeon gibi yeni yatırımcıların yanı sıra, mevcut destekçilerden Index Ventures, Accel, Meritech, Lightspeed, Northzone ve Global Founders Capital gibi isimler karşımıza çıkıyor. Bu yılın ocak ayında 1,7 milyar dolarlık bir değerlemeye sahip olan şirket, kısa bir sürede inanılmaz büyüyerek değerlemesini neredeyse 3,7 kat artırmayı başardı.

Personio bugün, Avrupa’da genellikle 10 ila 2 bin çalışana sahip küçük ve orta büyüklükteki işletmeleri hedefleyen hepsi bir arada bir platformda işe alma, bordro, devamsızlık takibi ve diğer önemli İK süreçlerini yönetiyor. Şu anda 5 bin müşterisi olan şirket, ürün yelpazesini büyütmeye devam etmeyi hedefliyor.

Personio, manuel süreçleri uygulamaları birbirine bağlayan, bu gecikmeleri ortadan kaldıran ve kuruluşların fırsatları gerçekleştirmesine yardımcı olan otomatik iş akışlarına dönüştürerek Avrupa KOBİ’lerinin üretken potansiyelini ortaya çıkarmak için “People Workflow Automation” adındaki yeni özelliğini tasarladığını son finansmanla beraber duyurdu.

Personio’nun kurucu ortağı ve CEO’su Hanno Renner, “Bu yatırım, işin devam eden hızlı büyümesini ve muazzam pazar potansiyelini ve aynı zamanda İK teknolojisinin geleceği için vizyonumuza olan inancı vurgulamaktadır. Bu finansmanı önemli bir dönüm noktası olarak görsem de, henüz yolculuğumuzun en başındayız” sözlerine yer verdi.

Şirket yaptığı açıklamada, yeni sermayenin müşteri ve çalışanlarının ihtiyaçlarına yönelik uzun vadeli bir strateji üzerine odaklanırken, People Workflow Automation kategorisinde lider konumunu güçlendirmek için kullanılacağını söyledi.

Güncel İçerikler