İşletmelerin doğrudan satış yapmalarını ve 30 dakikada siparişleri teslim etmelerini sağlayan girişim: PideDirecto

Yerel işletmelerin e-ticaret uygulamalarını geliştiren Meksikalı girişim PideDirecto, kendi sürücü filosuyla 30 dakika içinde siparişleri teslim eden bir çözüm sunuyor.

Meksika merkezli bir şirket olan PideDirecto, Latin Amerika’daki yerel işletmelerin doğrudan tüketicilerine satış yapmalarını ve siparişleri 30 dakikadan daha kısa sürede teslim etmelerini sağlayan bir platform geliştiriyor.

Şirket, üçüncü taraf şirketlere komisyon ödemekten bıkmış ve doğrudan satın alım yapmak isteyen çok çeşitli bir müşteri tabanına sahip. Şirketin müşterileri arasında restoran, eczane, pastane, yerel perakendeciler, evden satış yapmak isteyen satıcılar ve doğrudan sipariş talep eden müşteri tabanını artırmak isteyen işletmeler yer alıyor. Yerel işletmelerin e-ticaret uygulamalarını geliştiren ve müşteri katılımını otomatikleştiren şirket, 30 dakika içerisinde kendi sürücü filosuyla siparişleri teslim etme garantisi veriyor.

Latin Amerika’da çok az sayıda üçüncü taraf şirketin eksiksiz bir ürün paketi sunduğunu söyleyen PideDirecto kurucu ortağı Ronni Samir, hepsi bir arada paketlerin şirketlerin pazarlarda yer almalarına ve hangi iletişim yöntemi kullanılırsa kullanılsın aynı düzeyde müşteri hizmeti sunmalarına olanak tanıdığını vurguluyor.

Geçtiğimiz günlerde PideDirecto, JAM FUND tarafından yönetilen 5,25 milyon dolar değerinde bir finansman turunu duyurmuştu. A Serisi turda, Soma Capital, Acacia Ventures, Kube VC, Flexport ve Y Combinator gibi isimlerin yanı sıra, Grubhub, Jeeves ve Par Technologies gibi şirketlerden bir grup bireysel yatırımcı da karşımıza çıkıyor.

2020 Eylül’de piyasaya giriş yapan şirket, bir yıl gibi kısa bir sürede %32 oranında büyüdü ve şu anda yaklaşık 1000 markanın yer aldığı bir müşteri tabanına sahip olduğunu belirtiyor. Şirket, bir yılda toplamda 500 binden fazla sipariş işlediğini söylüyor. Teslimat hizmeti ve pazarlama araçlarını içeren aylık 1.900 ABD dolarından başlayan fiyatlandırma ile müşterilere SaaS platformu olarak hizmet veren PideDirecto, sınırsız sipariş ve gelişmiş pazarlama araçlarını içerir. Şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Hussein Fawzi, yaptığı açıklamada, teslimat ücretlerinin tüketici tarafından ödendiğini söyledi.

Güncel İçerikler